KRO's Over de Streep een jaar later

KRO's Over de Streep een jaar later

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In de speciale uitzending van KRO’s Over de Streep (dinsdag 26 maart 21.20 uur Nederland 3) kijkt Arie Boomsma samen met enkele leerlingen- uit het tweede seizoen - terug op de meest indrukwekkende en ontroerende verhalen. De impact van de tweede reeks was wederom groot. Over de Streep maakte veel los en er kwamen tienduizenden reacties. Kijkers, waaronder veel jongeren, ouders, leerkrachten en wetenschappers, reageerden massaal via social media en e-mails. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meest gestelde vraag is: hoe het nu gaat met de leerlingen die hebben deelgenomen?

Het is alweer ruim een jaar geleden dat de leerlingen een Challenge Day hebben gehad. Hoe is het nu met ze? Zijn de leerlingen nog bezig met Challenge Day of is het weer terug naar de orde van de dag? Arie en de leerlingen kijken samen terug op mooie, ontroerende, openhartige en grappige momenten uit het tweede seizoen. De positieve effecten van een Challenge Day beperken zich niet alleen tot de school en leerlingen. Arie spreekt ook met leraren over de effecten van Challenge Day. Hoe is het contact met de leraren en de sfeer op school?

 

Er is één verhaal waar veel reacties op zijn binnengekomen, namelijk die van Radjoe en Marciano uit Delft. Radjoe vertelde Arie dat hij al sinds zijn 9e zelfmoordneigingen had en anti-depressiva’s slikte. Hij werd op school nauwelijks aangekeken, medeleerlingen vonden hem ’raar’ omdat hij altijd zwarte kleding aan had en zijn jas nooit uit deed. Radjoe maakte een sombere indruk en even was iedereen bang dat hij het leven écht niet meer zou zien zitten. Maar Challenge Day veranderde zijn leven, vertelt hij aan Arie als die hem een jaar later opzoekt.

 

Arie spreekt ook Rick uit Breda, de jongen die vertelde dat hij door zijn vader in de steek was gelaten en nu twee moeders heeft, en blikt samen met hem terug op Challenge Day. Wat heeft het hem opgeleverd en hoe gaat hij nu met zijn gevoelens om? En Kim, die werd gepest en buitengesloten omdat leerlingen haar te dik vonden. In de klas zat ze vaak alleen. Een jaar later zoekt Arie Kim weer op en herkent haar bijna niet. Er is niets meer over van het onzekere meisje dat amper antwoord durfde te geven als je haar iets vroeg.

 

KRO’s Over de Streep een jaar later, dinsdag 26 maart 21.20 uur op Nederland 3