Over de Streep verder als Als Je Me Echt Zou Kennen

Over de Streep verder als Als Je Me Echt Zou Kennen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het programma Over de Streep gaat bij RTL Als Je Me Echt Zou Kennen heten, dat heeft showbizzdeskundige Albert Verlinde dinsdag bekendgemaakt in RTL Boulevard. Eerder werd al bekendgemaakt dat Over de Streep na vier seizoenen bij KRO-NCRV naar RTL verhuist.

KRO-NCRV bevestigde in september 2015 dat zij stoppen met Over de Streep. “We weten dat RTL met een volwassen variant komt”, zei de omroep toen. In oktober 2015 bevestigde RTL het nieuws. “Vanaf het voorjaar van 2016 is het programma te zien in een nieuw jasje”, liet RTL weten.

Het programma krijgt een nieuwe naam vanwege de wijzigingen in het programma. In Als Je Me Echt Zou Kennen gaan niet zoals in Over de Streep jongeren, maar daklozen en bejaarden met elkaar aan de slag. Ze leren elkaar in één dag goed kennen door mee te doen aan een Challenge Day.

Een Challenge Day is een sinds twintig jaar beproefde Amerikaanse methode om onverschilligheid en onbegrip tegen te gaan en wederzijds respect te stimuleren. Onderdeel van de Challenge Day, de methode die in het programma centraal staat, is het gelijknamige onderdeel Als Je Me Echt Zou Kennen.

RTL plaatst het nieuwe programma op de woensdagavond. Als Je Me Echt Zou Kennen, dat gepresenteerd zal worden door Angela Schijf, begint op woensdag 2 maart. Waarschijnlijk zal het programma uitgezonden worden op RTL4, aangezien RTL5 drie weken later aan Idols begint.

Bekijk Als Je Me Echt Zou Kennen op TVblik.nl/als-je-me-echt-zou-kennen