Radio Veronica gaat verjongen en krijgt nieuwe identiteit

Radio Veronica gaat verjongen en krijgt nieuwe identiteit

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De veranderingen sinds de samenwerking tussen Telegraaf Media Groep (TMG) en Talpa worden goed zichtbaar.

Er zijn verschillende deejays van zender gehaald. Zo heeft 100%NL afscheid genomen van de ochtendshow van Lex Gaarthuis, die de overstap maakte naar Radio 10. Radio Veronica lijkt de grootste veranderingen te ondergaan.

Radio Veronica DJ Kees Baars stopt met zijn programma Countdown Café. Dat heeft de DJ laten weten via zijn Facebook pagina. ''Helaas lieve mensen, het is niet anders....Countdown Café moet stoppen....buitengewoon jammer" Kees Baars was iedere vrijdag avond tussen 20.00 en 00.00 uur te horen op Radio Veronica.

Volgens Baars gaat Veronica drastisch verjongen. "Veronica gaat drastisch verjongen (er gaan nog meer koppen rollen) en daar past Countdown Cafe niet meer in", zo laat Baars weten aan Spreekbuis.

Volgens Kees Baars heeft Erik de Zwart niks te maken met de keuze om te stoppen met Countdown Café. "Nee, toen Erik het toverwoord 'verjongen' hoorde heeft hij zijn biezen gepakt". Erik de Zwart heeft afgelopen week bekend te maken te stoppen met zijn werkzaamheden als Stationmanager van Radio Veronica. Hij gaat aan de slag met het ontwikkelen van video formats bij de Telegraaf Media Groep (TMG)

Hij vervolgt dat alle stations door de fusie met Talpa een eigen identiteit krijgen. 'Eigenlijk moet je bij de persdienst zijn, maar ach wat kan het schelen.....niets te verliezen.....door de fusie met Talpa krijgen alle stations (538, Sky, Radio 10, Veronica) een eigen identiteit.'zo vervolgt Baars.

Radio 10 gaat zich volgens Baars richten op oudere vrouwen. "Radio 10 wordt een station voor oudere vrouwen.......ja, je leest het goed".

Bekijk Veronica op TVblik.nl/gemist/veronica