Kenny B en Ronnie Flex in nieuw seizoen Lekker Nederlands

Kenny B en Ronnie Flex in nieuw seizoen Lekker Nederlands

Geschreven door Daniël Schalk

In het nieuwe seizoen van het SBS6-programma Lekker Nederlands krijgen Nick & Simon en JURK!, bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, hulp van bekende gastartiesten als Kenny B, Ronnie Flex, Lange Frans, Ruth Jacott, Anita Meyer en Romy Monteiro.

Ook Wolter Kroes, Jeroen van der Boom, Yentl en de Boer, Xander de Buisonjé en Martijn Fischer komen langs in het nieuwe seizoen van Lekker Nederlands. Ook in het tweede seizoen strijden Nick & Simon en JURK! tegen elkaar, door eigen hertalingen te maken op bestaande hits.

Samen met verschillende gastartiesten proberen Nick & Simon en JURK! de meeste punten binnen te halen op gebied van creativiteit en taal. Samen met het nieuwe programma Bijdehandjes, gepresenteerd door Van Koningsbrugge, vormt Lekker Nederlands de nieuwe vrijdagavond van SBS6.

Jeroen schat zijn kansen voor dit seizoen goed in. “De meeste lol beleef ik aan het becommentariëren van elkaars nummers. Dennis en ik zijn echte taalpuristen en zoals je begrijpt zet dat Nick & Simon direct al op een achterstand. Wij gaan dit seizoen opnieuw voor de winst!”, zegt hij.

Lekker Nederlands scoorde vorig jaar circa een miljoen kijkers op de zaterdagavond van SBS6, goed voor een gemiddeld marktaandeel van 15,1 procent. De familiezender hoopt met Bijdehandjes en Lekker Nederlands op te kunnen tegen RTL4, dat vanaf vrijdag 5 februari The Voice Kids uitzendt.

Lekker Nederlands is vanaf vrijdag 5 februari, wekelijks, om 20:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk Lekker Nederlands op TVblik.nl/lekker-nederlands