Wat een poppenkast in Lekker Nederlands

Wat een poppenkast in Lekker Nederlands

Geschreven door Sebastiaan Boers

De vrijdagavond van SBS6 stond weer in het teken van Lekker Nederlands. Jurk! (Jeroen en Dennis) stonden weer recht tegenover Nick en Simon. Beide teams waren weer enorm fanatiek.

Het leek soms wel een poppenkast. Even was dat ook letterlijk in plaats van spreekwoordelijk. Jeroen en Dennis vertaalden de melodie van All you need is love naar een tekst voor Shownieuws. 

Dit werd een letterlijke poppenkast met Patty en Bridget. Dit leek op een overwinning voor Jeroen en Dennis. Maar Nick en Simon zongen het nummer van Utopia voor Heel Holland Bakt. De nieuwe versie van Nick en Simon wist het publiek nét iets meer te overtuigen. Zij wonnen de eerste ronde met een duidelijke meerderheid.

Jeroen mocht in ronde twee het nummer Uptown Funk zingen. Dit populaire nummer van Mark Ronson en Bruno Mars werd opnieuw geschreven door Jurk! Dit werd een leuke en voor opvallende nieuwe versie. Het publiek vond het ook erg leuk.

In dezelfde ronde zongen Nick en Simon het nummer Happiness van Alexis Jordan. Het Volendamse duo mocht op de tekst van Happiness. Dit deden Nick en Simon vol overgave. Dit vrolijke nummer zorgde voor een leuke herinnering aan het vrolijke nummer van Alexis Jordan. Het publiek koos toch voor Uptown Funk waardoor de winst van deze ronde naar Jeroen en Dennis  is gegaan.

Zangeres Ruth Jacott kwam eerst Jeroen en Dennis helpen. Haar Songfestivalnummer Vrede werd ineens Vreten. Met vol enthousiasme zong Ruth de nieuwe tekst op haar eigen nummer. Het publiek vond het erg leuk om deze nieuwe, hippe versie te horen.

Maar Ruth trad nog eens keer op voor Nick en Simon. Zij zong het nummer Hartslag en dat werd ineens Radslag. Ook dit nummer van Ruth is nog altijd populair. Het publiek kon niet blijven zitten en deed vrolijk mee. Het was nog lastig voor het publiek om een keuze te maken tussen Vrede en Hartslag. Toch moest er een keuze gemaakt worden. De winst voor deze ronde ging naar het nummer Vrede.

Een nieuwe ronde: appels vergelijken. Beide teams kregen hetzelfde nummer om te vertalen. Het nummer, Best I Ever Had, van zanger Gavin Degraw werd gekozen. Als eerste mochten Nick en Simon hun versie hiervan laten horen. Daarna was het de beurt aan Jeroen en Dennis. Ook zij kregen hetzelfde nummer van Gavin. Verrassend genoeg stond Dennis alleen op het podium. Hij zong een keer zonder Jeroen en liet een andere versie horen.

Hetzelfde nummer maar met verschillende teksten. Ga daar maar eens een keuze uit maken. Het publiek moest nu meer op de tekst letten. Welke tekst sprak de jury meer aan? Iets nieuws in Lekker Nederlands wat zeker aanslaat. Nu kan het publiek en ook de kijker thuis zien hoe creatief beide teams met schrijven zijn. De winst in deze ronde ging duidelijk naar team Jurk!

In de laatste ronde werden de punten van het publiek verdubbeld. Jeroen en Dennis gaven het nummer Girl van Anouk aan Nick en Simon. Voor Nick en Simon was dit een lastige opgave, maar het is wel gelukt. Voor Jeroen en Dennis was het ook lastig. Zij kregen het nummer Parijs van Kenny B. De zanger zelf, Kenny B, trad op met de tekst van Jeroen en Dennis. Het publiek leek ook in deze ronde te gaan voor Jeroen en Dennis.

Het publiek had een lastige taak. Wie zou de meeste stemmen krijgen? De meeste stemmen gingen toch uit naar Nick en Simon. Met een (kleine) meerderheid wisten zij deze aflevering op hun naam te zetten. Ondanks de inzet van Kenny B, wisten Nick en Simon toch weer eens aflevering te winnen. Met een mooi slotnummer, die geschreven werd door Jurk!, nam Lekker Nederlands muzikaal afscheid.

Een fijn weekend en tot volgende week! 

Lekker Nederlands is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.