Tweede seizoen Lekker Nederlands begint vanavond

Tweede seizoen Lekker Nederlands begint vanavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vanaf vanavond, vrijdag 5 februari, is Lekker Nederlands weer terug van weggeweest. Het tweede seizoen van dit muzikale programma is dit seizoen verhuisd van de zaterdag- naar de vrijdagavond. In Lekker Nederlands nemen Nick & Simon het op tegen JURK!, bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven. Alles wordt weer gepresenteerd door Do.

Beide teams moeten van bestaande hits een eigen versie maken. Dat lijkt heel eenvoudig, maar de teams maken het elkaar niet eenvoudig. In allerlei rondes wordt er veel creativiteit gevraagd van beide teams. Nieuw dit seizoen is dat er ook gastoptredens te zien zijn. Zo zijn Lil' Kleine & Ronnie Flex te zien. Dit duo scoorde in de zomer van 2015 een grote hit met Drank & Drugs. 

Ook zangeres Anita Meijer zal te zien zijn. Zij scoorde jaren geleden een grote hit met Tell Me Why. Zij zal één van de teams muzikaal ondersteunen. Vorig seizoen was Kim-Lian van der Meij vaak te zien en ook presentatrice Do zong een aardig nootje mee. Het beloofd een spannende vrijdagavond te worden. RTL 4 komt ook met een nieuwe vrijdagavond. Bij die commerciële zender start een nieuw seizoen van The Voice Kids.

Zodra Lekker Nederlands is afgelopen haast Jeroen van Koningsbrugge zich naar zijn nieuwe programma. Hij presenteert het nieuwe programma Bijdehandjes. In dit nieuwe programma praat Jeroen met kinderen tussen de vijf en tien jaar oud. Dit programma heeft veel weg van Praatjesmakers, wat gepresenteerd werd door Jochem van Gelder.

Lekker Nederlands start om 20.30 uur en direct daarna om 22.00 uur start Bijdehandjes. Ook deze twee programma's zullen te maken krijgen met concurrentie. Niet alleen met RTL 4 (The Voice kids) maar ook met NPO 1 (Flikken Rotterdam) en ook NPO 2 (College tour).

Lees ook: 'Nieuw seizoen van The Voice Kids van start'

Lees ook: 'Recensie: Lekker Nederlands'

Bekijk Lekker Nederlands terug via TVblik.