SBS6 in de zomer ‘lekker Nederlands’

SBS6 in de zomer ‘lekker Nederlands’

Geschreven door Daniël Schalk

Het tv-seizoen is afgelopen en SBS6 is met de campagne ‘Lekker Nederlands’ helemaal klaar voor de zomermaanden. “Of je nou ver weg gaat of lekker in Nederland op vakantie gaat, SBS6 heeft lekkere zomerprogramma’s voor jou. Onze zomer is lekker Nederlands”, luidt de campagne van SBS6.

De tv-zenders van SBS doen het in de zomermaanden altijd erg goed. Het marktaandeel van de zendergroep lag in de zomermaanden van 2015 ruim boven het aandeel van de overige maanden. Terwijl het marktaandeel in 2015 normaal 20,5 procent was, was het in de zomer 23,3 procent.

Het is erg slim van familiezenders SBS6 om haar programma’s, die het gehele jaar matig scoorden, in de zomer een tweede kans te geven en te herhalen. De herhalingen op RTL4 van hun programma’s trekken in de zomer weinig bekijks, omdat vele mensen al naar deze programma’s hebben gekeken.

Omdat de mensen die in de zomer thuisblijven toch iets leuks willen kijken, zetten zij hun televisie op SBS6 voor herhalingen van programma’s die zij nooit eerder zagen. Een programma die deze zomer op SBS6 niet kan ontbreken is Lekker Nederlands, zoals de SBS6 haar zomermaanden ook noemt.

Lekker Nederlands, waarin JURK! en Nick & Simon het op muzikaal gebied tegen elkaar opnemen, gaat vanaf 11 juni in de herkansing. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven en Nick & Simon krijgen in Lekker Nederland de opdracht om de beste hertaling van een bestaande hit te maken.

Het muzikale SBS6-programma gaat samen met Bijdehandjes de zomerse zaterdagavonden vullen. In tegenstelling tot afgelopen voorjaar wordt eerst Bijdehandjes uitgezonden en daarna Lekker Nederlands. Bijdehandjes zal om 20:30 uur beginnen en Lekker Nederland volgt om 21:30 uur.

SBS6 heeft komende zomer nog meer in petto. Zo komt de zender met herhalingen van de Net5-serie Hart tegen Hard uit 2011 op maandagavond, zullen er herhalingen van Wegmisbruikers en Oplichters in het Buitenland te zien zijn op dinsdag en is het de beurt aan De 25... op de woensdagavond.

Op donderdag herhaalt SBS6 de programma’s Hoeveel ben je waard en Was ik maar thuis gebleven en vormen De Gevaarlijkste Wegen en Bureau Raampoort vanaf 11 juni de vrijdagavond van SBS6. Herhalingen van De Lijf Show vult vanaf 19 mei met het geflopte Kitsch of Kassa de zondagavond.

Zusterzenders Net5 en Veronica komen tijdens de zomermaanden met veel films en series. Zo komt Net5 in de zomer met afleveringen van de series NCIS en spin-off NCIS: LA en komt Veronica met alle films van Back to the Future. SBS9 komt de hele zomer met komedie-, drama-, actie- en familiefilms.

Bekijk Lekker Nederlands op TVblik.nl/lekker-nederlands