Lingo terug als app

Lingo terug als app

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het televisieprogramma Lingo, dat in oktober 2014 van de buis verdween, keer terug als app, dat heeft producent IDTV maandag bekendgemaakt. Het programma wordt ruim een jaar na het stoppen nog erg veel gemist door de fans en daarom heeft IDTV besloten een app te maken.

“Sinds het abrupte einde van Lingo op televisie hebben veel fans gevraagd wanneer het spel weer terugkeert”, zegt IDTV-directeur Ton Verleg. De producent hoopt dat het gemis van het programma van presentatrice Lucille Werner verzacht nu er een app van het spel wordt uitgebracht.

“Lingo leent zich erg goed voor een app, want het is laagdrempelig: je speelt Lingo met anderen en je kunt ook nog chatten met je tegenstander. Het is snel, dynamisch en net als op televisie is het verslavend”, zegt Suzanne Pronk, Head of Digital bij de succesvolle televisieproducent IDTV.

IDTV, naast Lingo ook producent van onder meer Wie is de Mol?, De Rijdende Rechter en Droomhuis Gezocht, heeft samen met  het Utrechtse gamebedrijf Pauzeplay de officiële Lingo-app ontwikkeld. Vanaf maart is de app gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en later ook in de Google Play store.

Bekijk Lingo terug op TVblik.nl/lingo