Musical The Bodyguard tot en met dinsdag afgelast

Musical The Bodyguard tot en met dinsdag afgelast

Geschreven door Daniël Schalk

De voorstellingen van The Bodyguard zijn tot en met aanstaande dinsdag, 8 maart, afgelast vanwege sporen van asbest verschijnselen in het achtergebouw van het Beatrix Theater. Afgelopen donderdag, 3 maart, werd bekend dat er in het Beatrix Theater sporen van asbest was gevonden.

Op het laatste moment werd de voorstelling van donderdagavond afgelast. Nu worden ook de voorstellingen tot en met dinsdag afgelast. “Dat is zojuist besloten in samenspraak met Jaarbeurs en met instemming van betrokken instanties”, laat producent Stage Entertainment weten.

De komende dagen wordt er gewerkt om het asbest uit het Beatrix Theater te verwijderen. “Doordat er verschijnselen van asbest in het achtergebouw van het Beatrix Theater in Utrecht, het gedeelte waar het publiek niet komt, zijn aangetroffen wordt dit de aankomende dagen aangepakt.”

De producent vervolgt: “De asbestverschijnselen zijn niet gemeten in de lucht, d.w.z. dat er geen actueel risico is geconstateerd voor medewerkers van de productie en het theater. Omdat dit nu tijdig is gesignaleerd en gelokaliseerd kan dit de aankomende dagen direct opgelost worden.

Het gaat om vijf voorstellingen die worden afgelast. Dinsdag geeft Stage Entertainment een update van de stand van zaken en de verwachtingen voor de dagen daarna. Stage Entertainment en ticketshop Eventim zullen contact opnemen met de circa 7500 bezoekers van de vijf voorstellingen.