‘Nieuwe presentator Heel Holland Bakt is een man’

‘Nieuwe presentator Heel Holland Bakt is een man’

Geschreven door Daniël Schalk

Heel Holland Bakt wordt volgend seizoen gepresenteerd door een man, dat heeft Omroep MAX-baas Jan Slagter verklapt op NPO Radio 1. Eerder deze maand werd bekend dat Martine Bijl het komende seizoen van Heel Holland Bakt toch niet zal presenteren vanwege haar therapieën.

“Dit weekend moeten nog een paar dingetjes besproken worden, ik hoop maandag naar buiten te kunnen brengen wie de nieuwe presentator wordt”, zei Slagter vrijdag. De omroepbaas kreeg ‘niet normaal veel sollicitaties’, waaronder van Henny Huisman, Harm Edens en Paul de Leeuw.

“Als ze me zouden vragen, als ik mag van de VARA, zou ik het natuurlijk doen. Ik sta gelijk in die tent”, zei De Leeuw onlangs in Evers Staat Op. Ook Jan de Hoop heeft interesse. “Ik vind het enorm leuk om Heel Holland Bakt te doen, maar ik denk dat Omroep MAX voldoende andere keuzes heeft.”

Volgens Slagter zullen de kijkers van Heel Holland Bakt blij zijn met de vervanger van Martine Bijl. “Iedereen gaat deze keuze omarmen. Iedereen zal denken: ja inderdaad, dit is een hele goede keuze”, vervolgde de omroepbaas. Op Radio 1 werd ook de naam van Rudolph van Veen genoemd.

Martine Bijl werd afgelopen september getroffen door een hersenbloeding en is nog aan het revalideren. “De gezondheid van Martine staat voorop. We wensen haar alle sterkte toe en hopen op een voorspoedig herstel. We gaan op zoek naar een tijdelijke vervanger”, zei Jan Slagter eerder.

Bekijk Heel Holland Bakt op TVblik.nl/heel-holland-bakt