Beyoncé krijgt Nederlandse 'Super Bowl'-Performance van fans

Beyoncé krijgt Nederlandse 'Super Bowl'-Performance van fans

Geschreven door Pieter Jongsma

500 Nederlandse Beyoncés dansen het Olympisch Stadion plat om de 'onmogelijke' missie van Mattie & Wietze te realiseren.

Dit Amsterdamse 'Super Bowl'-spektakel is onderdeel van de eerste aflevering van het nieuwe wekelijkse KPN-tv-programma Soundcheckers waarin het Qmusic-radioduo samen met Tess Milne en Saar Koningsberger de muziekwereld op geheel eigen wijze verkent.

Jezelf backstage kletsen, een hit scoren; dat zijn uitdagingen die nog best te doen zijn, maar Beyoncé interviewen? 'De missie' is een vast onderdeel van de nieuwe muziekshow Soundcheckers. En de eerste opdracht is misschien meteen de meest onmogelijke: Wietze moet namelijk een interview regelen met Queen B. De diva die erom bekendstaat pertinent niet met de pers te praten en – op 16 juli – maar één dag in Nederland is. En hallo, het is BEYONCÉ. Daarom verzamelde hij 500 Nederlandse 'Beyoncés' voor een indrukwekkende dance-performance in het Olympisch Stadion. Hoelang duurt het voordat Beyoncé deze Hollandse Super Bowl-video ziet en – vooral – reageert?

In Soundcheckers geven Mattie Valk en Wietze de Jager samen met presentatrices Tess Milne en Saar Koningsberger wekelijks een intiem kijkje achter de schermen van de muziekwereld. Elke aflevering draait om een artiest, die ook een unieke uitvoering van een eigen nummer, een cover of nieuw materiaal doet, begeleid door de vaste Soundcheckers-band. In de eerste aflevering zijn Nielson en Jiggy Djé te gast. Nielson geeft in de show een bijzonder optreden met een 'hertaling' - in het Nederlands en met eigen tekst - van het U2 nummer 'Beautiful Day'. En wordt geïnterviewd terwijl hij zijn hobby tafeltennis demonstreert met een partijtje tegen de tweevoudig Nederlands kampioen tafeltennis. In de volgende aflevering is niemand minder dan Miss Montreal aanwezig, die deze week de 3FM Award voor Beste Zangeres ontving. Het programma biedt ook een podium voor jong talent. Muzieknieuws met info over optredens, releases en gossip is een vast onderdeel van de show en uiteraard is er veel backstage footage.

Wietze heeft zijn hoop gevestigd op alle Beyoncé-lovers: "De missie die Mattie en ik van Tess en Saar hebben gekregen is inderdaad pittig. Daarom heb ik jullie hulp nodig. Het filmpje staat online; nu moet Beyoncé het nog zien. Dus tweet haar de video, deel 'm op Facebook en tag haar op Instagram. Beyoncé is de Queen of Social Media, dus laten we ervoor zorgen dat ze niet om ons heen kan! Dan maken we samen wereldnieuws en kan jij er straks in de studio bij zijn als we haar inderdaad interviewen. En dan hebben wij meteen een lekkere voorsprong op Tess en Saar!"

Soundcheckers is een samenwerking van KPN met Qmusic en de nieuwste toevoeging aan de groeiende lijst exclusieve tv-programma's van KPN Presenteert. Producent van de wekelijkse muziekshow is BlazHoffski, bekend van onder andere Sluipschutters, 24 uur met..., Toren C, Hello Goodbye en De Beste Singer-Songwriter. Soundcheckers is te zien via Interactieve TV van KPN, iTV online en de app Play van KPN. De eerste aflevering van de wekelijkse show staat donderdagmiddag 31 maart hier live; via deze link zijn nu al fragmenten uit aflevering 1 te bekijken. Het eerste seizoen telt 52 afleveringen. Wie de opnames van Soundcheckers in de Harbour Club in Amsterdam wil bijwonen, kan zich opgeven via Facebook.com/soundcheckers.