NOS op Koningsdag met speciaal avondprogramma

NOS op Koningsdag met speciaal avondprogramma

Geschreven door Daniël Schalk

De NOS komt dit jaar op Koningsdag, naast het rechtstreekse verslag van de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander in Zwolle, met een avondprogramma. Presentator Winfried Baijens blikt op woensdag 27 april in de avond terug op de hoogtepunten van Koningsdag.

Zwolle is 27 april het decor van de viering van de 49ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De eeuwenoude Hanzestad heeft in het centrum een omvangrijk programma op touw gezet om de koning, koningin Máxima en een groot deel van de koninklijke familie te onthalen.

De NOS brengt zoals gewoonlijk alles rechtstreeks in beeld. Maar daarnaast maakt de NOS voor het eerst ook ’s avonds een rechtstreeks programma, waarin aan de hand van reportages en interviews wordt teruggeblikt op de hoogtepunten. De presentatie ligt in handen van Baijens.

Winfried Baijens presenteert sinds januari 2016 het NOS Journaal. Daarvoor werkte Baijens als presentator en programmamaker bij de NTR. Van 2003 tot 2007 presenteerde de presentator voor de NOS al het NOS Jeugdjournaal. Sinds 2006 werkt hij ook regelmatig voor NOS Evenementen.

Het rechtstreekse verslag van de NOS wordt overdag gepresenteerd door Astrid Kersseboom. De presentatrice schakelt in de uitzending geregeld met verslaggevers Dionne Stax, Siham Raijoul en Martijn Bink. De NOS-verslaggevers staan tijdens Koningsdag langs de route in Zwolle.

Het avondprogramma is op 27 april om 19:00 uur te zien op NPO 1.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal