Showbizznetwork interviewt: Jamie-Lee Kriewitz

Showbizznetwork interviewt: Jamie-Lee Kriewitz

Geschreven door Daniël Schalk

Jamie-Lee Kriewitz vertegenwoordigt dit jaar Duitsland op het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Jamie-Lee brak in Duitsland door na het winnen van The Voice of Germany. Afgelopen februari won ze ook de Duitse nationale finale van het Eurovisie Songfestival.

Wij spraken de 18-jarige zangeres, die binnenkort op het Europese podium staat. Wij vroegen haar waarom ze Duitsland wilde vertegenwoordigen op het Songfestival, wat het verhaal achter haar Songfestival-nummer Ghost is en wat ze van de Nederlandse inzending Douwe Bob vindt.

Hoe vind je het om Duitsland te vertegenwoordigen op het Songfestival?

Ik voel mij erg vereerd en ik ben erg enthousiast! Het is een grote kans voor mij.

Waarom wilde je meedoen aan het Songfestival?

De ochtend nadat ik The Voice of Germany had gewonnen, vroeg mijn platenlabel of ik mee wilde doen aan de nationale voorronde en ik zei meteen ja.

Wat is het verhaal achter jouw nummer ‘Ghost’?

Er was een koppel dat het had uitgemaakt, maar de geest van de relatie is er nog en ze willen beide verder met de relatie, maar ze weten dat het niet meer werkt. Het is jammer maar je het moet laten gaan. Iedereen kan zich in het nummer verplaatsen, omdat mensen dit zelf hebben meegemaakt of nog mee gaan maken.

Waarom wilde je Duitsland vertegenwoordigen met ‘Ghost’?

Ghost was mijn nummer in de finale van The Voice of Germany en ik besloot vlak na The Voice om mee te doen aan de nationale voorronde, dus het voelt als een logische keus.

Hoe is het om als 18-jarige al op het Songfestival te staan?

Het is ongelofelijk! Het is voor mij echt een droom, omdat ik altijd al bekend wilde zijn vanwege mijn muziek en via het Eurovisie Songfestival horen heel veel mensen mijn muziek. 

Wat zijn je verwachtingen van het Songfestival?

Ik ga vooral genieten van mijn tijd in Stockholm en van het Songfestival-gevoel. Ik kijk er ook erg naar uit om andere deelnemers te ontmoeten.

Op welke plaats hoop je te eindigen op het Songfestival?

Ik ga zelf alles geven en ook de andere deelnemers toe juichen. Het leukste aan het Eurovisie Songfestival is dat ondanks er maar een winnaar is, er geen verliezers zijn, omdat iedereen aan het genieten is van de muziek en het feest.

Als je niet wint, wie vind je dan dat er moet winnen?

Als ik niet win, zal ik juichen voor de winnaar, wie dat ook zal zijn!

Wie zie je zelf als grootste concurrent?

Ik denk dat ik er best uitspring met mijn nummer en mijn look, ik denk daarom niet dat ik een specifieke concurrent heb.

Ben je gespannen voor je optreden op het Europese podium?

Ik ben soms erg zenuwachtig voor een optreden. Dit wordt mijn grootste optreden tot nu toe, maar ik ga alles geven en ik hoop dat alles goed gaat.

Trek jij je iets aan van de verwachtingen van de bookmakers?

Ik heb mijn plek bij de bookmakers niet bekeken. Het wisselt per moment. Hoe de optredens gaan, wie er kijken en of zij besluiten te stemmen.

Wat vind je van de Nederlandse inzending voor het Songfestival, Douwe Bob?

Ik heb de andere inzendingen kort beluisterd, omdat ik met een ‘open mind’ naar Stockholm wil. De nummer zijn live vaak anders en komen dan sterker over.

Heb je nog een boodschap aan Nederland?

Wens mij succes en stem op mij! Ik ben erg benieuwd naar jullie inzending. Ik hoop dat jullie veel plezier zullen hebben tijdens het kijken naar het Songfestival!

Wij willen Jamie-Lee Kriewitz bedanken voor het interview en wij wensen haar veel succes op het Eurovisie Songfestival 2016! Jamie-Lee staat al direct in de finale, omdat Duitsland een grote geldschieter van het Songfestival is. Daarom horen wij haar voor het eerst in de finale op 14 mei.