Nieuw album Beyoncé bovenaan in album top 100

Nieuw album Beyoncé bovenaan in album top 100

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vanuit het niets kwam zangeres Beyoncé met een nieuw album. Dit nieuwe album heeft de titel Lemonde gekregen. In de media is er veel te doen geweest rondom dit album. In sommige nummers zou de zangeres verwijzen naar het vreemdgaan van haar man Jay-Z. Door deze media aandacht heeft Beyoncé meteen weer een hit album afgeleverd. Lemonda komt dan ook meteen nieuw binnen op de eerste plek.

Doordat Beyoncé bovenaan in de album top 100 staat moet Lil' Kleine zijn nummer één positie afstaan. Hij zakt van de eerste terug naar de derde plek. Tussen Beyoncé en Lil' Kleine komt Miss Montreal nieuw binnen. Haar nieuwe album Don't Wake Me Up staat deze week p de tweede plek in de album top 100. 

Volkszangeres Marianne Weber heeft ook al een nieuw album uitgebracht. Dit keer nam zij een album op met John de Bever. Dit album heeft als titel Dat is de liefde gekregen. Marianne en John komen deze week nieuw binnen op de vierde plek.

Door Miss Montreal moet Justin Bieber ook een aantal plekken inleveren. Hij zakt van de tweede naar de vijfde plek met zijn album Purpose. Zangeres Adele blijft ook nog altijd in de top tien overeind staan. Haar nieuwste album, 25, met onder andere de hit Hello blijft deze week staan op de zesde plek.

Het overlijden van Prince heeft er voor gezorgd dat zijn muziek weer volledig onder de aandacht is gekomen. Het album Purple Rain keert opnieuw in de album top 100 en wel op de zevende plek. Op nummer 23 komt het album The Hits/ The B-Side opnieuw in het albumoverzicht.

Een ander nieuw album komt deze week binnen op nummer 38. Op die plek komt het album HitNRun - Phase Two binnen. Elf plekken lager keert het album Art Official Age opnieuw terug in de album top 100.

Dit alles blijkt uit de album top 100 die wekelijks wordt gepubliceerd op de website van  Dutch Charts.