Mattie niet de vader van pasgeboren tweeling

Mattie niet de vader van pasgeboren tweeling

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Qmusic-DJ Mattie Valk blijkt niet de biologische vader te zijn van de pasgeboren tweeling die zijn inmiddels ex-vriendin Kirsten ter wereld heeft gebracht, dat laat Mattie weten via een brief. Valk is al enige tijd niet op de radio te horen, omdat hij voor de te vroeg geboren tweeling wilde zorgen.

Mattie vertelt in de brief dat hij wat tijd voor zichzelf heeft genomen, om zichzelf te kunnen terugvinden. “Mijn leven staat op dit moment bol van emoties waardoor ik mezelf moet terugvinden en herpakken. Dit kost meer tijd dan ik gehoopt had”, vertelt hij in de brief op de website van Qmusic.

“De kwetsbaarheid van twee pasgeboren kinderen brengt me naar plekken van mezelf die ik nog niet kende. Er is in de meeste extreme vormen angst, geluk, verdriet. Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben.”

Valk had dit liever voor zichzelf gehouden. “Het liefst had ik ervoor gekozen om dit op mijn eigen tijd, onder de radar, met alle betrokkenen vorm te geven. Echter de situatie bleek onhoudbaar. Ik en mijn familie kunnen niet langer het enorme medeleven rondom de kinderen op de juiste manier ontvangen.”

De DJ wil niemand iets verwijten. “Dit met Kirsten op een vredige manier en als volwassen mensen oplossen geeft me nu de meeste kracht en houvast. De komende periode zullen we gaan gebruiken om ons verhaal af te sluiten, en daarna los van elkaar opnieuw te beginnen”, vervolgt hij.

Dat de vriendin van Mattie in verwachting was, was al een wonder. Vorig jaar januari kreeg het stel namelijk te horen dat ze niet op natuurlijke wijze kinderen konden krijgen. “Maar in december zei de arts: ik zie toch leven, dat is een klein wonder”, vertelde Mattie destijds in zijn radioshow op Qmusic.

De Qmusic-DJ en Kirsten waren twaalf jaar samen toen ze het goede nieuws te horen kregen. “Onze kinderwens was er eigenlijk altijd al. Maar in het ziekenhuis werd gesteld dat zoiets voor ons waarschijnlijk niet gegeven zou zijn.” De tweeling werd eind maart na 26 weken al geboren.