Douwe Bob: ‘Gaat het publiek schreeuwen of blijft het stil?’

Douwe Bob: ‘Gaat het publiek schreeuwen of blijft het stil?’

Geschreven door Daniël Schalk

Douwe Bob is erg benieuwd naar de reactie van het publiek tijdens de 10 seconden stilte in het nummer Slow Down. De singer-songwriter staat dinsdag op het Europese podium om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Vorige week maandag werd tijdens de repetities van Douwe Bob in Stockholm duidelijk hoe zijn optreden eruit komt te zien. Douwe Bob begint zittend bij pianist Matthijs van Duijvenbode, loopt vervolgens naar het midden van het podium toe en laat na de gitaarsolo een stilte vallen.

De singer-songwriter is erg benieuwd hoe het publiek tijdens de stilte gaat reageren. “Het toffe is dat ik geen flauw benul heb hoe het publiek daarop gaat reageren. Dat is het enige dat ik echt niet kan regisseren. Het ligt dus niet alleen aan mij en dat is gaaf”, zegt Douwe Bob tegen de NOS.

Tien seconden stilte vindt hij zelf ook erg lang. “Gaat het publiek schreeuwen of blijft het stil? Het gaat mij om de intentie van het publiek. Er kan heel veel energie in een stilte zitten. Of juist geen energie als er wordt geschreeuwd. Wat ik hoop is dat de mensen doen wat ze voelen.”

Morgen, dinsdag 10 mei, ziet heel Europa hoe de mensen in de Globe Arena reageren op de stilte. “Die stilte is mijn reactie op de chaos en waanzin hier”, zegt Douwe Bob. Hij hoopt dat de mensen in de stilte nadenken over het drukke leven dat ze leiden en over waar het leven echt om gaat.

Vanavond, maandag 9 mei, moet de singer-songwriter optreden voor de vakjury. Beide optredens zijn belangrijk. De stemmen van de vakjury en de televoters tellen beide voor 50 procent mee. Uiteindelijk bepalen zij samen of Douwe Bob een plek in de finale van zaterdag bemachtigd.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de eerste halve finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/10 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]