De Zomercolumn: Allemaal achter #teamdouwe

De Zomercolumn: Allemaal achter #teamdouwe

Geschreven door Daniël Schalk

In De Zomercolumn blikt Showbizznetwork.nl terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en nu de zomer weer is aangebroken is het tijd om terug te blikken op alles wat er is gebeurd.

Op dinsdag 10 mei stond Douwe Bob voor de eerste keer op het podium van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in de Zweedse hoofdstad Stockholm plaatsvond. Dit jaar werd Nederland vertegenwoordigd door singer-songwriter Douwe Bob met zijn nummer Slow Down.

Na maanden voorbereiden was het op 10 mei eindelijk zover: De eerste halve finale. Het optreden van Douwe Bob zullen we niet snel meer vergeten. Na de gitaarsolo liet de singer-songwriter een stilte vallen, om Europa na te laten denken over het drukke leven dat de Europeanen leiden.

En wat was dat mooi! Het publiek was, anders dan Douwe Bob had gehoopt, niet helemaal stil. In zowel de halve finale als de finale begon het publiek in de stilte te juichen. Maar de stilte heeft zeker geholpen om de finale te halen, want spraakmakend was de truc van Douwe Bob zeker!

Nederland ging door naar de finale, maar Douwe Bob bleef ‘Slow Down’. Wel had hij een missie: Hij wilde winnen! Zaterdag 14 mei stond de singer-songwriter in de finale en zetten een prachtig optreden neer. Helaas was het optreden van Douwe Bob net niet genoeg voor de overwinning.

Douwe Bob baalde enorm omdat hij zijn missie niet had volbracht. Hij stond na de finale geen pers meer te woord. Hij had het gevoeld dat hij Nederland in de steek had gelaten, zo vertelde hij een paar dagen later in RTL Late Night. Maar dat hoeft helemaal niet, want heel Nederland is trots.

De finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Stockholm werd overigens gewonnen door Jamala. De zangeres vertegenwoordigde Oekraïne met het nummer 1944. Nederland werd met singer-songwriter Douwe Bob uiteindelijk dertiende, één plek achter Laura Tesoro van België.

Het optreden van Douwe Bob zal in ieder geval nog lang in ons hoofd blijven hangen, want zijn optreden op het Eurovisie Songfestival in Stockholm was toch wel met stipt het mooiste tv-moment van het afgelopen voorjaar. Maar nu is het tijd om vooruit te kijken, wie volgt Douwe Bob op?

De focus ligt inmiddels op het Eurovisie Songfestival 2017, want veel belangrijker is wie ons volgend jaar zal vertegenwoordigen. In de media gaan de namen van O’G3NE, Dotan, Caro Emerald en MAAN. Maar wie Nederland volgend jaar echt zal vertegenwoordigen besluit AVROTROS pas in het najaar.

Dit was De Zomercolumn van deze week. Showbizznetwork.nl blikt in De Zomercolumn terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en wij blikken terug op de bijzonderste momenten.

Bekijk het Eurovisie Songfestival van 2016 terug op TVblik.nl