Douwe Bob past slotzin Slow Down aan

Douwe Bob past slotzin Slow Down aan

Geschreven door Daniël Schalk

Douwe Bob heeft de laatste zin van zijn nummer Slow Down aangepast, dat werd vrijdagavond duidelijk tijdens zijn optreden voor de vakjury’s. De singer-songwriter eindigt zijn Songfestival-nummer nu met de woorden: ‘Slow Down Brother, Slow Down Sister. Come Together Now!’.

Ook fluisterde de Nederlandse inzending tijdens de 10 seconden stilte in Slow Down ‘I love you’. Douwe Bob hoopt de mensen tijdens de stilte te kunnen inspireren. Zijn doel is dat het publiek in de stilte nadenkt over het drukke leven dat ze leiden en over waar het leven echt om gaat.

Vrijdagmiddag had Douwe Bob zijn eerste repetitie voor de finale van aankomende zaterdag. Vrijdagavond stond de singer-songwriter voor de vakjury’s van alle deelnemende landen. De vakjury’s gaven vrijdagavond hun punten, die net als de mening van de mensen thuis voor 50 procent meetelt.

Zaterdag, 14 mei, staat Douwe Bob namens Nederland in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm. Afgelopen dinsdag bemachtigde de singer-songwriter een finaleplaats. Op dinsdag 22 september 2015 werd bekend dat Douwe Bob Nederland zou gaan vertegenwoordigen.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival