Dramatische score voor Duitsland op Songfestival 2016

Dramatische score voor Duitsland op Songfestival 2016

Geschreven door Sebastiaan Boers

Opnieuw een slechte score voor Duitsland op het Eurovisie Songfestival 2016. Vorig jaar kreeg Duitsland geen enkel punt. Dit keer kon Duitsland rekenen op elf punten. Van de elf punten zijn er tien gehaald door de thuisstemmers. De jury gaf slechts één punt voor de Duitse zangeres Jamie-Lee.

Jamie-Lee zong het nummer Ghost met weinig overtuiging. Zij viel niet op in de finale van 24 landen. Het optreden van Jamie-Lee was als tiende van de avond. Voor haar stond Zweden op het podium. Zij kregen veel meer stemmen van zowel de jury als de thuisstemmers. 

Direct na Duitsland trad Frankrijk op. Ook dat land kreeg veel meer punten van de jury en ook van de thuisstemmers. Waar het aan ligt is niet helemaal duidelijk. Duitsland heeft nu al twee jaar achteréénvolgend een zeer slecht resultaat bereikt.

Ondanks dat staat Duitsland toch ieder jaar automatisch in de finale. Wie er volgend jaar voor Duitsland mee gaat doen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Duitsland flink aan de bak moet. Zij hebben een muzikale klap gemaakt. Dit is geen goed teken voor Duitsland als muziekland. Dat terwijl Duitsland veel goede artiesten heeft.

Wie weet zou Duitsland er goed aan doen om Sarah Connor volgend jaar naar Oekraïne te sturen. Zij is in Nederland vooral bekend geworden met haar hit From Sarah With Love. Een andere zangeres die naar Oekraïne zou kunnen gaan is Helene Fischer. Zij is een enorm bekende zangeres en heeft vele hits op haar naam staan. Of één van deze twee zangeressen ook echt naar Oekraïne afreizen is nog maar even de vraag.

Bekijk de finale van het Eurovisie Songfestival terug via TVblik.