B&B Vol Liefde: Een teleurstelling voor Denise en een verdrietig afscheid bij Richard
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Een teleurstelling voor Denise en een verdrietig afscheid bij Richard

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Dit was alweer de laatste week in het avontuur naar liefde voor de acht B&B eigenaren. De weken zijn voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen. En in deze week kregen we te zien hoe het avontuur voor iedereen eindigt.

Astrid (48 jaar oud) uit Oostenrijk:  

Astrid vond het een heel zwaar avontuur verteld ze tegen haar ex man. Ze vond het erg pittig om drie mannen over de vloer te hebben. Hij kan dit volledig begrijpen. Haar gevoel is goed, het gezelschap is ook goed. Ze is alleen bang dat Harmjan haar leuker vindt dan ze eigenlijk is.

Ze geeft vervolgens bij Harmjan aan dat ze geen plek meer in haar hart heeft voor iemand anders dan haar kinderen. Eigenlijk vind ik dit best wel stom, dat had ze zich toch kunnen beseffen voordat ze mee ging doen.

Ik krijg echt medelijden met Harmjan als hij op zijn laatste avond weer alleen zit. Mijn hart breekt een beetje als ik Harmjan tegen de camera hoor vertellen dat hij naar huis gaat, maar een stukje van zijn hart achterlaat.

Waar Harmjan moeite heeft met afscheid nemen vindt Astrid het wel fijn dat hij gaat. Zo kan zij even tijd voor zichzelf nemen, maar ze weet zeker dat ze elkaar wel nog gaan terugzien.

Vervolgens ben ik compleet in shock als tijdens de laatste aflevering blijkt dat ze elkaar inderdaad nog zijn blijven zien en Astrid haar hart heeft geopend. Harmjan is al veel vaker langsgekomen in Oostenrijk en dat maakt Astrid blij. Ze sluiten het clipje af als een gelukkig stel met een zoen.

Ik had dit compleet niet verwacht, ik had heel veel medelijden met Harmjan maar wat fijn dat zij elkaar toch gevonden hebben. Dat Astrid toch nog een plekje in haar hart heeft gevonden om een man toe te laten.

Als ik terugkijk naar alle weken was het bij Astrid wel echt een rollercoaster. In de eerste week was het duidelijk dat Harmjan haar favoriet was, maar de weken daarna was ik er echt van overtuigd dat Astrid alleen zou eindigen. Ik ben wel heel erg blij dat dit toch niet het geval is. Ik gun echt iedereen de liefde en als ik zie hoe leuk Harmjan ook met de kinderen van Astrid omgaat vind ik dit alleen maar mooi. En ik hoop dat het zo blijft.

Denise (31 jaar oud) uit Spanje:

Denise vindt het lastig om zich open te stellen naar Sven. Ze heeft een betere klik met Dave, maar Dave twijfelt sinds de kus over zijn gevoelens. Hij besluit dan ook dat hij naar huis gaat. Denise snapt het niet helemaal, maar waardeert zijn eerlijkheid.

Al snel praat ze over de situatie met haar moeder en snapt ze het niet meer. Dave heeft veel tegenstrijdige signalen gegeven de laatste tijd. Hij stuurde haar steeds berichtjes dat hij nog vaker wou zoenen, maar aan de andere kant twijfelde hij dus ook maar dat heeft hij nooit aangegeven. Denise twijfelt hierdoor over zijn intenties om mee te doen.

Na het vertrek van Dave wou Denise er eigenlijk mee stoppen, maar ze gaat Sven toch nog een kans geven. Sven heeft alles wat zij zoekt in een man en is juist heel anders dan haar vorige vriendjes. Dat is juist weer een positief punt.

De laatste dagen met zijn tweeën hebben ze het erg leuk samen en ze besluiten contact te blijven houden. Denise wil kijken of ze hem gaat missen als ze weer alleen is. Dit eindigt een beetje met een open einde. Ik ben benieuwd of ze echt nog contact zijn blijven houden.

Ik had eigenlijk wel verwacht dat Denise met Dave zou eindigen, maar de laatste week merkte je al steeds meer zijn twijfel en begon ik ook te twijfelen of dit positief zou eindigen. Ik weet ook niet of ik Denise voor mij zie met Sven, maar ik gun het ze wel.

Natasja (49 jaar oud) uit Frankrijk:

Natasja liet in haar voorstelfilmpje zien dat ze een sleutel heeft hangen waarvan ze grappend zei dat het de sleutel naar haar hart was. Menno heeft toen een shirt laten maken met een sleutel er op. Dat is de sleutel naar zijn hart. Ik word een beetje kriegel van hoe verliefd Menno op Natasja is en zij niet echt op hem.

Ze hebben de laatste dagen wel veel dates samen, ze gaan kleiduifschieten en kanoën. Ook genieten ze van het samen koken en de gesprekken die ze hebben. Natasja kan zich niets beters wensen dan de lieve Menno, maar ze voelt nog geen vlinders. Aan de andere kant wil ze ook weer niet dat hij weggaat.

De laatste avond wil ze niet samen doorbrengen, ze moet nadenken over wat ze voelt. Ik zou echt willen dat ze zou stoppen met nadenken en gewoon de deur nog open laat staan voor Menno. Over een paar weken weer afspreken en kijken hoe het dan gaat.

Natasja mist echt de vlinders en ze besluiten niet verder te gaan in een relatie, maar wel als vrienden. Natasja hoopt dat ze hem gaat missen en ze dan misschien toch nog in de toekomst kunnen kijken naar een liefdesrelatie. Ze beloofd hem niet eeuwig te laten wachten, maar waarschijnlijk weet zij snel genoeg of ze hem gaat missen of niet.

Ik vind het zo jammer dat dit niets is geworden. Ik had wel al vanaf het begin het gevoel dat Natasja alleen zou blijven, toen Jos kwam hoopte ik dat dit iets zou worden. Maar toen hij naar huis ging dacht ik al snel dat het niets zou worden, omdat ze geen aantrekking had met Menno.

Jammer dat ook dit een beetje een open einde had, maar ik hoop dat we snel ergens kunnen lezen of zien hoe het nu verder gaat. Ik zou het wel heel leuk vinden als ze hem toch is gaan missen, net als bij Astrid en Harmjan.

Ted (68 jaar oud) uit Spanje:

Ted neemt afscheid van Ben, ze is erachter gekomen dat ze alleen een vriendschappelijke klik met hem heeft. Ben voelt precies hetzelfde en hoopt dat Tjerk meer zijn kans gaat pakken als Ben weg is.

Tjerk pakt inderdaad meer zijn kans als hij een picknick gaat voorbereiden. Tijdens de picknick verteld Ted dat ze Tjerk niet echt open vindt, hij vindt dat hij wel open is maar dat Ted nooit luistert. Niet echt een goed begin van een date, maar Ted luistert nu wel en ze hebben een mooi en open gesprek.

Tijdens een volgende date vindt Ted het niet leuk dat zij moet betalen en Tjerk niet eens een voorstel doet om te betalen. De zus van Ted vindt ze perfect bij elkaar passen, maar je ziet aan alles dat Ted het er niet mee eens is.

Tijdens het eindgesprek vraagt Ted eerst aan Tjerk wat hij er allemaal van vindt. Als hij vervolgens helemaal positief is over haar en de toekomst geeft ze aan dat zij het anders ziet. Ik vind dit altijd zo raar, vertel dan gelijk hoe jij er in staat. Dit is een beetje onaardig tegenover Tjerk die wel positief is.

Het avontuur is voor Ted niet uitgelopen op de liefde, maar ze staat er wel nog steeds voor open. Als er nog leuke mannen zijn die hebben gekeken en haar iets vinden dan zijn ze welkom om te schrijven.

Ik had het van te voren al verwacht dat Ted alleen zou eindigen. Met Tjerk zag ik dan nog de meeste potentie, maar verder was het allemaal niets. Ik hoop dat zij nog wel iemand gaat tegenkomen waar ze nog een paar jaar gelukkig mee kan zijn, maar dat zal nog moeten blijken.

Hans (54 jaar oud) uit Italië:

Bij Hans staan er in deze laatste week ineens twee makelaars op de stoep. Volgens Hans is dit een teken dat alles goed gaat komen. Hij is ineens heel positief over de toekomst die nog voor hem ligt.

Libera vindt Denise heel erg leuk voor Hans, maar Hans en Denise zien zichzelf meer als vrienden. Als Denise weggaat is het eindelijk tijd dat Hans goed in gesprek gaat met Libera. Ze moeten van de B&B af, zodat Libera haar droom kan gaan waarmaken in Milaan.

Ik vind het jammer voor Hans dat het niet gelukt is in de liefde. Ik had goede hoop op het begin, maar hij liep wel erg hard van stapel met sommige vrouwen. Daarna bleek al snel dat Hans eerst andere zaken op orde moet krijgen. Ik hoop dat dit gaat lukken.

Hans (60 jaar oud) uit Frankrijk:

Bij Hans is het een roerige week als de vrouwen een interventie eisen. Ze willen graag weten wat de taak wordt van de vrouw in de B&B, maar hier geeft hij steeds geen normale antwoorden op. Annemarie verteld dat als ze geen normale antwoorden gaat krijgen ze naar huis gaat.

Hans twijfelt wie hij moet kiezen. Annemarie is te dominant, maar misschien heeft hij dat wel juist nodig. Je merkt aan alles dat qua uiterlijk Annemarie meer zijn type is. Hij weet alleen niet voor wie hij meer voelt.

Hans wordt door alle stress wakker met een ochtendhumeur, in de afgelopen weken hebben wij wel geleerd dat de vrouwen hem dan even met rust moet laten. Tijdens de picknick die hij geregeld heeft is hij nog niet echt vrolijk. Annemarie bestookt hem vervolgens ook nog eens met heel veel vragen, waardoor er een discussie ontstaat.

Petra is slim bezig tijdens deze discussie, zij houdt zich afzijdig en geniet van het eten. Zij geeft later ook aan dat het niet slim was van Annemarie en niet het juiste moment voor een diep gesprek. Hans raakt geïrriteerd door Annemarie en vindt haar te gehaast en gefixeerd.

Doordat Annemarie geen goede antwoorden krijgt van Hans besluit zij zelf maar een keuze te maken. Ze besluit om naar huis te gaan. Petra is helemaal in shock, zij had verwacht dat Hans met Annemarie zou eindigen.

Na het vertrek van Annemarie vergelijkt Hans zich met Remy, alleen op de wereld. Dit valt verkeerd bij Petra, want tenslotte is zij er wel nog steeds. Vervolgens moet zij huilen door de situatie, wat voelt Hans voor haar? Vond hij Annemarie niet veel leuker en is zij een soort troostprijs?

Tijdens een goed gesprek geeft Hans aan dat hij hoopt dat Petra wil blijven om het samen uit te zoeken. Petra twijfelt, zij wil geen tweede keuze zijn. Uiteindelijk weet Hans haar die avond over te halen om het toch een kans te geven. Er blijkt uit het gesprek dat Hans erg verlegen is, maar haar wel erg leuk vindt.

Hans bereidt een romantische picknick voor. Het lijkt wel of dit het enige uitje is dat Hans kan verzinnen, volgens mij is dit al de vierde picknick in de afgelopen twee weken. Tijdens de picknick groeien ze dichter naar elkaar toe en lijken ze compleet gelukkig samen.

Ik moet zeggen dat ik in shock was tijdens het einde. Ik hoopte al vanaf het begin dat Hans voor Petra zou gaan. Zij past goed in de B&B, spreekt goed Frans en ze weet misschien iets minder van paarden dan Annemarie toch kan ze hem goed bijhouden.

In de eerste week twijfelde ik of Hans iemand zou gaan vinden. Het leek alsof niemand goed genoeg zou zijn voor hem, maar al snel bleek er een klik met Petra te zijn. Vanaf week 2 was ik team Petra en ik ben heel erg blij voor ze dat het gelukt is. Ik hoop dat ze nog steeds gelukkig zijn samen.

Martijn (31 jaar oud) uit Portugal:

Na het liefdeskampvuur van vorige week besluit Suus naar huis te gaan. Ik kan haar geen ongelijk geven, ze zat er echt als derde wiel bij. Fenna heeft ooit gewerkt in de Algarve en Martijn zou wel graag een nachtje met haar hierheen willen. Hij vindt alleen dat dit niet kan, want er komt nog een zesde vrouw.

Ik was even helemaal verbaasd. Ik had verwacht dat Fenna de laatste was die zou komen, maar de productie had serieus in de allerlaatste week nog een zesde vrouw gepland? Ik had het persoonlijk echt niet leuk gevonden als ik pas als zesde zou mogen komen, dan heb je veel minder tijd dan degene die als eerste kwam. Nu heeft Martijn wel een beetje mijn ongelijk bewezen door verliefd te worden op de vijfde die kwam, maar alsnog is als zesde in de laatste week wel erg laat.

Linda (32 jaar oud) komt nietsvermoedend aan in de B&B. Martijn besluit gelukkig wel gelijk eerlijk te zijn tegen haar. Zij besluit dan ook om gelijk weer weg te gaan. Kom je helemaal naar Portugal gevlogen zit je binnen 24 uur alweer thuis. Dan zou ik nog liever worden afgebeld door de productie.

Samen met Fenna gaat Martijn een nachtje naar Albufeira, om te vieren dat ze een week samen zijn. Fenna voelt zich heel erg fijn bij hem, maar het gaat allemaal wel erg snel. Als ze weer naar huis moet is Martijn heel erg verdrietig. Fenna heeft er minder besef bij, maar voelt zich wel verdrietig door zijn emoties.

Ik denk dat het voor Fenna allemaal veel te snel gaat. Als zij weer alleen is zal ze zich waarschijnlijk pas gaan beseffen of zij hem gaat missen of niet. Ik hoop het natuurlijk wel voor ze, want ik gun hen echt ook wel de liefde. Alleen kan ik mij wel goed voorstellen dat het allemaal iets te snel gaat. Fenna geeft ook aan dat ze het lastig vindt om alles achter zich te laten en in zijn kant en klare leven te moeten instappen.

Dat kan ik mij ook goed voorstellen. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat tussen die twee. Dat Martijn de liefde zou vinden had ik wel verwacht alleen dacht ik eerst dat dit met Marian zou zijn. Toen was ik bang dat hij Fenna misschien een beetje zou afschrikken, maar voor alsnog lijkt het allemaal wel positief te zijn.

Richard (50 jaar oud) uit Portugal:

De dochter van Richard komt langs om Simone te ontmoeten. Simone lijkt op het eerste gezicht niet echt Richard zijn type, maar zij is waarschijnlijk wel wat hij nodig heeft.

Dan ontstaat er een dramatische situatie als Simone onverwachts eerder naar huis moet, omdat haar moeder heel erg ziek is. Ze willen beide niet uit elkaar, maar Simone moet echt naar haar moeder. Ze besluiten contact te houden en ze zijn er beide van overtuigd dat ze elkaar snel weer zullen zien.

Richard is echt heel erg lief voor Simone, hij zegt tegen haar dat ze zo snel mogelijk naar huis moet gaan om afscheid van haar moeder te kunnen nemen. Hij geeft ook aan dat ze altijd welkom is en hij haar desnoods met de auto zal komen ophalen.

Als Simone weg is mist Richard haar echt heel erg. Ze zeggen wel steeds niet verliefd te zijn, maar dat gelooft echt niemand meer. Voor Richard is het ook wel weer fijn dat iedereen weg is, hij moet nog even hard aan het werk in de B&B zodat deze open kan in het seizoen. Hij heeft veel vertrouwen in de toekomst en de deur staat altijd open voor Simone.

Vanaf week 1 was ik er van overtuigd dat Richard de liefde zou gaan vinden en mijn vermoeden was toen al met Simone. Vanaf week 2 was er geen twijfel meer aan en waren alle pijlen gericht op Richard en Simone. Ik ben benieuwd of ze nog gelukkig zijn samen, maar ik ga er eigenlijk wel gewoon vanuit.

En dat was alweer het einde van het liefdesavontuur van de acht B&B eigenaren. Ik hoop heel erg dat er nog een napraat aflevering gaat komen waarin we gaan zien hoe het nu gaat. Bij het vorige seizoen moesten we dit in een post op Instagram lezen, dat vond ik wat minder.

Voor nu lijkt er in ieder geval een goede score te zijn met 4 van 8 deelnemers gelukkig in de liefde. Laten we hopen dat dit op zijn minst zo blijft, of misschien nog meer is geworden doordat Denise en Natasja zich ook zijn gaan openstellen voor de liefde met Menno en Sven.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde 2022? Word lid van onze Facebook-groep!