‘Dotan wordt genoemd als opvolger Douwe Bob’

‘Dotan wordt genoemd als opvolger Douwe Bob’

Geschreven door Daniël Schalk

Singer-songwriter Dotan wordt genoemd als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 in Oekraïne, dat onthulde Albert Verlinde maandag in RTL Boulevard. “Er worden een aantal namen genoemd, waarvan ik zelf zou denken dat Dotan de beste keuze zou zijn”, aldus Verlinde.

De entertainmentdeskundige denkt dat Dotan, die in 2014 een enorme hit scoorde met zijn single Home, het goed zou kunnen doen op het Songfestival. “Dotan heeft én de looks en weet een nummer neer te zetten en daar kun je ook een soort wereld omheen gaan opbouwen”, zei Albert.

Verlinde vindt dat de act van de artiest die Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen wel spectaculair moet. “Dat effect wat we met The Common Linnets hadden, van bovenaf en die weg zien, dat was twee jaar geleden prachtig, maar nu moeten we nieuwe dingen gaan ontwikkelen.”

Nederland werd dit jaar vertegenwoordigd door singer-songwriter Douwe Bob met zijn nummer Slow Down. De act van Douwe Bob was wel spraakmakend, omdat hij in zijn nummer een stilte van tien seconden liet vallen om mensen te inspireren. Nederland werd dit jaar 11de in Stockholm.

Bekijk RTL Boulevard op TVblik.nl/rtl-boulevard