Dotan: ‘Te vroeg voor Eurovisie Songfestival’

Dotan: ‘Te vroeg voor Eurovisie Songfestival’

Geschreven door Daniël Schalk

Singer-songwriter Dotan vindt het te vroeg om over het Eurovisie Songfestival te praten, dat heeft hij tegen het AD gezegd. Dotan, die een hit scoorde met Home, wordt genoemd als mogelijke Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017, dat plaats zal vinden in Oekraïne.

De singer-songwriter wil niet ingaan op de geruchten. “Daar gaan we het nu niet over hebben. Daar is het veel te vroeg voor”, zegt hij. Dotan heeft net zijn Amerikaanse tournee met singer-songwriter Ben Folds achter de rug en heeft hierdoor wel interesse in een grote internationale carrière.

Het Eurovisie Songfestival lijkt wel in de droom van Dotan te passen. “Het is mijn droom mijn muziek met zoveel mogelijk mensen te delen. Dus niet alleen in Amerika, maar ook Europa of waar dan ook”, aldus de singer-songwriter. Het Songfestival zou voor Dotan een grote doorbraak in Europa kunnen betekenen

Naast Dotan worden ook O’G3NE, Caro Emerald en MAAN genoemd. Steeds meer grote artiesten zijn sinds de deelname van Anouk in 2013 bereid om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dit jaar werd Nederland in Stockholm vertegenwoordigd door singer-songwriter Douwe Bob.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival