Ronald: ‘Stuur Idols-kandidaat Nina naar Songfestival’

Ronald: ‘Stuur Idols-kandidaat Nina naar Songfestival’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Idols-jurylid Ronald Molendijk vindt Idols-kandidaat Nina den Hartog een goede keuze als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 in Oekraïne, dat zei de dj woensdagavond in de eerste liveshow van Idols. Nina maakte woensdag een verpletterende indruk op de jury met It Will Rain.

“Je hebt in Nederland de commissie van wijze heren, Jan Smit en Daniël Dekker zitten daar volgens mij in, en die bepalen dan wie er mee mag naar het Songfestival”, begint Molendijk. “Volgend jaar Songfestival, daar staat ze”, vervolgt de dj, wijzend naar Idols-kandidaat Nina den Hartog.

Lieke van Lexmond polst meteen of Nina dat iets zou vinden. “Tuurlijk, ik vind alles te gek”, reageert de kandidaat. “Het heeft wel wat he, in zo’n groot circus een pure stem neerzetten”, voegt Lieke toe. “Als je maar niet een indianentooi opzet”, grap Martijn Krabbé, verwijzend naar Joan Franka.

Het Eurovisie Songfestival kwam woensdagavond tijdens de eerste halve finale van Idols nog een keer ter sprake, namelijk op Twitter. “Voor mensen die denken dat er bij het Songfestival vals wordt gezongen, moet NU ff zappen naar RTL5...”, zei een televisiekijker op de Social Media-dienst.

Er gaan momenteel al heel wat namen van artiesten die Nederland volgend jaar zouden kunnen vertegenwoordigden op het Eurovisie Songfestival, dat plaats zal vinden in Oekraïne, rond. Onder meer O'G3NE, Dotan, Caro Emerald en MAAN worden genoemd als mogelijke inzending.

De meiden van O'G3NE hebben aangegeven wel naar het Eurovisie Songfestival 2017 te willen en ook Caro Emerald sluit een deelname aan het Songfestival niet uit. Dotan heeft nog geen uitspraken gedaan over het Eurovisie Songfestival en ook MAAN heeft zich er nog niet over uitgelaten.

Steeds meer grote artiesten zijn sinds de deelname van Anouk in 2013 bereid om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Sinds de deelname van Anouk hebben The Common Linnets, Trijntje Oosterhuis en Douwe Bob Nederland vertegenwoordigd op het Songfestival.

Bekijk hieronder het optreden van Nina in de eerste liveshow van Idols:

Bekijk Idols op TVblik.nl/idols