Andy vs Wesley: Zelfs met veertien spelers en Sjaak Swart kansloos ten onder
Bron: Talpa / William Rutten

Andy vs Wesley: Zelfs met veertien spelers en Sjaak Swart kansloos ten onder

Geschreven door Vincent Popken

Deze week staat de eerste wedstrijd van de teams van Andy van der Meyde en Wesley Sneijder op het programma. Ze spelen vroeg dus het is te hopen dat alle spelers op tijd uit hun nest zijn, wat niet makkelijk is met een kater. Bij verlies staat er ook een straftraining op het programma, dus je zou denken dat ze wel gemotiveerd zijn...

Wesley denkt slim te zijn en schakelt zo vlak voor de eerste wedstrijd de hulp in van Ronald Koeman, maar die heeft het natuurlijk veel te druk met echt belangrijke zaken. De recordinternational van Nederland loopt hier keihard een blauwtje op. Dan komt hij op het heldere idee om Rafael van der Vaart en Mark van Bommel te bellen, maar ook die hebben het druk.

Koffie en shag

Ondertussen probeert Andy alle spelers op het veld te krijgen. Zoals voorspeld is niemand op tijd wakker en hebben ze allemaal een stevige kater. De nieuwe trainer gaat alle huizen van de spelers af en trekt ze uit bed.  Blijkbaar was niet bij iedereen aangekomen dat ze het nu serieus aanpakken en een uur voor de wedstrijd aanwezig moeten zijn, in plaats van 5 minuten voor aanvang. Net genoeg tijd voor ontbijt met koffie en zware shag.

Uiteindelijk benaderd Wesley Mister-Ajax Sjaak Swart die normaliter tegen alles ja lijkt te zeggen. Na Koning TOTO is hij dus ook niet te beroerd voor Riel 4. Al denk ik niet dat Sjaak door heeft waar hij ja tegen heeft gezegd. Gelukkig kan hij meteen zijn wat het niveau is, want de eerste wedstrijd staat op het punt om te beginnen.

Het team van Andy komt het veld op en hij begint nog positief. Maar als snel zakt zijn trots weg. Al bij rust staan ze 3-0 achter. Ook Sjaak Swart komt er langzaam achter waar hij aan begonnen is. Als Wesley zijn eigen team (lees: tegenstander) motiveert leidt Mister Ajax de warming-up. Bij Andy is er inmiddels gescoord, nadat er ontzettend veel supporters zijn komen opdagen in de tweede helft, met vuurwerk en fakkels. Maar veel maakt dat ene doelpunt ook niet uit. 7-1, tijd voor straftraining.

De veertiende man

Na tien minuten staat het ook bij Wesley’s team drie tegen nul. Hoe ze dit nog kunnen winnen? Sjaak weet het antwoord: gewoon twee naar huis sturen. Maar ik denk dat ze zelfs tegen vijf man nog verliezen. Dan twee erbij moet Wesley gedacht hebben en hij stuurt een twaalfde en dertiende man het veld in. Als laatst moet zelfs de geblesseerde grensrechter eraan geloven en valt in als veertiende man.

Andy wilt de mannen van Saasveldia winnaarsmentaliteit geven. Ik weet niet waar dat vandaan moet komen, maar hij stuurt ze de ring in met zijn personal trainer en oud-wereldkampioen. De boys worden letterlijk en figuurlijk helemaal kapot gemaakt. Misschien dat dit ze eindelijk wakker slaat?

Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse is elke maandag om 21:30 uur te zien op Veronica.