RTL Late Night lanceert nieuw nummer van André Hazes

RTL Late Night lanceert nieuw nummer van André Hazes

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL Late Night lanceert donderdagavond een nieuw nummer van André Hazes, genaamd Op de schoorsteen staat een foto. Hazes schreef het nummer met Tony Le Roy en nam het in 1980 op voor zijn album ’n Vriend. Uiteindelijk paste het nummer niet voldoende bij de sfeer van het album.

De opnames van het nummer waren jarenlang onvindbaar en werden eigenlijk als verloren beschouwd. Nu het nummer is teruggevonden wordt het ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag donderdag alsnog uitgebracht. De bijbehorende videoclip is geregisseerd door Noël Loozen.

De gehele uitzending van RTL Late Night staat donderdag in het teken van de Amsterdamse volkszanger. Aan tafel spreekt talkshowhost Humberto Tan met André’s dochter Roxeanne Hazes, André’s platenbaas Kees de Koning en de producer van de Amsterdamse volkszanger, John van de Ven.

Met Frits Spits en Lil’ Kleine praat Humberto over de invloed die Hazes had en nog steeds heeft op de Nederlandse muziekwereld. Singer-songwriter Douwe Bob en zanger Guus Meeuwis treden donderdag op in de studio van RTL Late Night in Amsterdam met hun favoriete Hazes-nummer.

André Hazes brak in 1980 definitief door met het album ’n Vriend. Sindsdien scoorde hij veel hits waaronder Een beetje verliefd, Met bloed zweet en tranen en Wij houden van oranje. Pas na zijn dood op 23 september 2004 scoorde hij voor het eerst een nummer één hit met Zij geloof in mij.

RTL Late Night is iedere werkdag om 22:30 uur te zien op RTL4.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night