RTL4 in najaar met nieuwe 5 Uur Show

RTL4 in najaar met nieuwe 5 Uur Show

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL4 komt in het najaar met een nieuwe live talkshow in de namiddag. Het programma RTL Live is vanaf het najaar dagelijks om vijf uur te zien op de familiezender. Van 1989 tot en met 1998 was op dit tijdslot op de televisiezender het populaire praatprogramma De 5 Uur Show te zien.

RTL Live is toegankelijk, informatief en natuurlijk gezellig, maar ook scherp, brutaal en up tempo. Elke dag schuiven diverse gasten aan en passeren verschillende onderwerpen en items de revue. Overige details over het nieuwe praatprogramma worden in een later stadium bekend gemaakt.

“Met de komst van RTL Live biedt RTL 4 vanaf het najaar ruim vier uur live televisie per avond aan, naast ‘Koffietijd’ in de ochtend. Als zender verlengen we onze vooravond en leggen we nog meer de nadruk op nieuws, entertainment, infotainment en actualiteit”, aldus RTL-baas Erland Galjaard.

Erland Galjaard is erg blij met het nieuwe praatprogramma om vijf uur. “We kijken er naar uit om naast het RTL Nieuws, Editie NL, RTL Boulevard en RTL Late Night, nu ook RTL Live aan onze live uitzendingen te mogen toevoegen”, vertelt hij over de opvolger van de ooit zo succesvolle 5 Uur Show.

RTL4 gaat met RTL Live concurreren met Tijd voor MAX, de vijf uur-show van NPO 1. Tijd voor MAX met het duo Martine van Os en Sybrand Niessen verhuisde afgelopen januari van de vooravond van NPO 2 naar 17:00 uur op NPO 1 en veroverende wegens gebrek aan concurrentie het vijf uur-slot.

SBS6 probeerde in 2013 ook het vroege tijdslot te veroveren. In 2013 begon SBS6 met het dagelijkse programma Show Vandaag, gepresenteerd door Kees Tol, Marlayne Sahupala, Beau van Erven Dorens en Cynthia Abma. Het programma was geen succes en verdween begin 2014 van de buis.

Bekijk Tijd voor MAX op TVblik.nl/tijd-voor-max