RTL4 vanaf najaar zeven dagen per week met talkshow
Bron: RTL

RTL4 vanaf najaar zeven dagen per week met talkshow

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanaf komend najaar zal er zeven dagen per week een talkshow te zien zijn op de late avond van RTL4. Vanaf het laatste weekend van augustus is Humberto Tan twee maanden lang op zaterdag en zondagavond te zien. Vanaf begin november neemt Renze Klamer in het weekend de talkshow op zich.

Door het nieuwe plan van RTL wordt het schema voor komende zomer omgegooid. Eigenlijk zou Renze in augustus dagelijks te zien zijn, maar RTL gunt producent PilotStudio rust voordat het nieuwe tv-seizoen start. 13 juni begint Humberto en op 4 juli start Renze. In augustus is er geen talkshow te zien.

“Op dit moment hebben we met Jinek, BEAU, Humberto en straks ook Renze, al zes dagen in de week een sterke late night talkshow. De stap om ook de zevende dag (de zaterdag) erbij te pakken is een hele logische, omdat de actualiteit immers nooit stil staat”, zegt RTL-baas Peter van der Vorst in een persbericht.

In het weekend zal de RTL4-talkshow een andere vorm krijgen. “De weekendshows krijgen bijvoorbeeld een geheel eigen karakter en uitstraling vanuit een nieuwe studio, met meer nadruk op muziek en entertainment, al zal uiteraard ook het gesprek van de dag gevoerd worden”, aldus Van der Vorst.