Recensie: Foute vriendinnen

Recensie: Foute vriendinnen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

RTL 5 kwam donderdagavond met een nieuw programma; Foute vriendinnen. In dit programma nemen actrices Ilse Warringa, Anniek Pfeifer, Tina de Bruin, Anne-Marie Jung en Jelka van Houten elkaar flink in de maling. Het is een vrouwelijke versie van Foute vrienden, ook te zien bij RTL 5. De Foute vriendinnen dagen elkaar uit om verschillende bizarre dingen uit te voeren.

Is het leuk om naar te kijken? Nou dat denk ik wel hoor. Vooral Ilse is, als zichzelf, hilarisch. Sinds het succes van De luizenmoeder (AVROTROS) kan niemand meer om haar heen. Het levert hele leuke televisiemomenten op. Het zijn momenten waarin jezelf niet terecht wilt komen. Maar de 'Foute' vriendinnen doen het maar mooi even. Soms ontstaan er situaties die te erg voor woorden zijn. De hele erge situaties worden dan ook wel eens geweigerd om uit te voeren. 

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik Foute vriendinnen leuker vind dat Foute vrienden. Maar dat komt ook door Ilse zelf denk ik. Zij is echt met recht dé beste 'foute' vriendin die er tussen zit. De andere 'foute' vriendinnen doen het ook leuk, maar Ilse is iemand met de meeste lef. Na het succes van De luizenmoeder zou je bijna denken dat iedereen haar zou herkennen. Maar dat viel reuze mee, zo bleek uit deze eerste aflevering.

Of Foute vriendinnen een succes gaat worden, is nog even de vraag. Dat hangt natuurlijk van de kijkcijfers af. Het wordt uitgezonden op de donderdagavond van RTL 5. Maar het is een programma wat prima past bij RTL 5. Foute vriendinnen is zeker een aanrader om te kijken. Er komt zoveel humor in voor, dat je er vanzelf om gaat lachen. Dat komt ook door de aanstekelijke lach van de Foute vriendinnen.

Maar is het wel nodig om een vrouwelijke versie te maken van Foute vrienden? Jazeker! Dat vind ik een hele goede keuze geweest. Na de mannen is het nu wel weer eens tijd voor de vrouwen. Het 'grapje' van de mannen heb ik nu wel vaak genoeg gezien. De vrouwen voeren de opdrachten toch anders uit dan de mannen. Ik denk zelfs dat deze Foute vriendinnen het beter doen dan de Foute vrienden.

Wie weet kan RTL 5 een nieuw seizoen de twee versies samenvoegen. Dan krijg je bijvoorbeeld Foute vrienden VS Foute vriendinnen. Dan strijden de mannen tegen de vrouwen. Een soort De jongens tegen de meisjes met de verborgen camera. Maar voor het zover is, is het eerst nog zes weken genieten van Foute vriendinnen. Ik ben nu al fan van dit programma. Dat komt mede door Juf Ank, oftewel Ilse Warringa. 

Foute vriendinnen is iedere donderdagavond om 21.30 uur bij RTL 5.

Foto: RTL