Ruim 1,4 miljoen mensen zien GTST zomer-cliffhanger

Ruim 1,4 miljoen mensen zien GTST zomer-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond liepen de spanningen in Meerdijk hoog op. Het was weer tijd voor de grote zomer-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). In de zomer-cliffhanger draaide het volledig om het huwelijk tussen Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi). Dit huwelijk mocht niet plaats vinden volgens Nina's ex, Noud (Ruud Feltkamp). Maar helaas kwam Noud te laat aan.

Maar de liefdesverklaring van Noud aan Nina werd gehoord door Noud's vriendin Sacha (Gaby Blaaser). Zij raakte compleet overstuur en vluchtte de caravan in. Maar deze caravan kwam letterlijk tot een explosief einde. In totaal zagen 1.405.000 mensen de spannende zomer-cliffhanger van GTST. Zij zagen hoe de caravan explodeerde met Sacha erin... 

Met de 1.405.000 kijkers voor de zomer-cliffhanger van GTST, staat de laatste aflevering van dit seizoen op devierde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hiermee uit op 25,9 %. Naast GTST wist RTL 4 ook nog redelijk te scoren met twee herhalingen.

Direct na de zomer-cliffhanger keken er 721.000 mensen naar Alles mag op vrijdag. Dit spelprogramma wordt gepresenteerd door Jandino Asporaat. De beide teamcaptains; Gordon en Gerard Joling, streden weer tegen elkaar. In de eerste aflevering (herhaling) waren GTST sterren Ruud Feltkamp en Ferry Doedens te gast. Met de kijkers voor de eerste aflevering, staat Alles mag op vrijdag op de tiende plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 12,1 %.

Naast een herhaling van Alles mag op vrijdag, zond RTL 4 ook een herhaling uit van Playback je gek. Dit programma werd rond 21.30 uur bekeken door 423.000 mensen. Hiermee staat dit playback programma op plek 20 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt daardoor uit op 6,5 %.

RTL Late Night sloot de vrijdagavond af met 676.000 kijkers. Het was meteen de laatste aflevering met Humberto Tan en Luuk Ikink. Zij nemen een welverdiende (zomer) pauze. Met de kijkcijfers voor de talkshow van Humberto, staat de presentator op plek 13 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 12,6 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk GTST terug via TVblik. 

Lees ook: 'Verlaat Gaby Blaaser GTST?'