'Eric Bouwman in Nieuwe Tijden'

'Eric Bouwman in Nieuwe Tijden'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond zagen 458.000 mensen hoe Lucas (Ferry Doedens) de schrik van zijn leven kreeg. Op zijn telefoon waren veel gemiste omroepen te zien van Pelle (Eric Bouwman). Tegenover Amy (Holly Mae Brood) is Lucas voor een deel eerlijk. Hij vertelde haar over zijn leven met Pelle. Het leek allemaal zo mooi te eindigen voor Lucas en Pelle.

De twee leerden elkaar kennen in Meerdijk. Om een bankje te redden van de sloop verzon Lucas een liefdesverhaal. Zijn 'fictieve' liefde, Pelle, was hij vandaar uit het oog verloren. Programma makers zagen hier wel iets in. Zij hebben deze mysterieuze Pelle opgespoord. In het begin moesten Lucas en Pelle niets van elkaar weten. Maar al snel kreeg Lucas gevoelens voor Pelle. 

Na lang om elkaar heen gedraaid te hebben sloeg de vonk pas echt over. Het liefdesprogramma hebben de twee niet gewonnen, maar wel de liefde voor elkaar. Samen wilden zij Meerdijk verlaten om een nieuw leven op te gaan bouwen. Alles leek zo leuk, maar dat bleek allemaal schijn te zijn. Iedereen was ervan overtuigd dat Lucas eindelijk zijn geluk had gevonden.

Maar dat bleek toch net even anders te zijn. Wanneer Amy en Sil (Soy Kroon) hun intrek nemen in een studentenhuis in Utrecht, krijgt Amy de schrik van haar leven. Ineens staat zij in de badkamer oog in oog met haar neef Lucas. Niemand mag weten waarom Lucas in Utrecht zit ondergedoken. Aan Amy vertelt Lucas over zijn tijd met Pelle.

Het bleek dat Pelle losse handen had. Hij sloeg Lucas meerdere keren. In het verleden heeft Lucas dit eerder meegemaakt. Dat was toen tijdens zijn huwelijk met Menno (Dave Mantel). Menno was jaloers aangelegd en was ook snel aangebrand. Hij sloeg vrij vaak in op Lucas. Uiteindelijk is dit huwelijk gestrand en zijn de twee uit elkaar gegaan.

Met dat in het achterhoofd kon Lucas daar niet meer tegen. Hij besloot om in actie te komen. Lucas beet van zich af en gaf Pelle een harde duw. Door deze duw is Pelle op de grond terecht gekomen. Eenmaal op de grond bleef Pelle doodstil liggen. Was Pelle overleden door de duw van Lucas? Op dat antwoord wilde Lucas niet wachten, hij vluchtte weg en kwam terecht in Utrecht.

In het studentenhuis kreeg Lucas contact met Tiffy (Cecilia Adoree). Zij ziet in Lucas een nieuw vriendje en neemt hem mee naar huis. Niet iedereen is hier even blij mee. Vooral Quinn (Wouter Zweers) moet niets hebben van Lucas. Hij heeft meteen door dat er iets niet klopt aan Lucas. Ook heeft hij zelf nog altijd gevoelens voor Tiffy. Wanneer Quinn merkt dat Sil Lucas kent, wil hij daar graag meer van weten.

Via Sil hoort Quinn meer over het verleden van Lucas. Hier gaat hij dan graag mee aan de slag. Lucas is bang dat al zijn geheimen uitkomen en verzint een verhaal. Iedereen krijgt te horen hoe Quinn Lucas een klap zou hebben gegeven. Op deze manier hoopt Lucas van Quinn af te komen. Maar zijn plan lijkt niet helemaal te slagen. Niet iedereen lijkt het verhaal te geloven. Amy spreekt haar twijfels uit over het verhaal van Lucas.

Amy is helemaal klaar met de verhalen van Lucas. Zij ziet hem liever gaan dan blijven. Maar Lucas kan geen kant op. Niemand weet wat hij heeft gedaan. Wie weet loopt er al een onderzoek naar hem. Wanneer hij zijn tweede telefoon checkt merkt hij dat hij veel gemiste oproepen heeft van Pelle... Zou hij nog in leven zijn? Wil hij nu wraak nemen op Lucas?

Het ziet er naar uit alsof Eric Bouwman te zien gaat zijn in Nieuwe Tijden. De acteur speelde de rol van Pelle ook al in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Hoe zal Lucas gaan reageren wanneer hij Pelle weer ziet? Waarschijnlijk is Pelle woedend en wil hij verhaal halen bij Lucas. Zal Pelle achter de verblijfplaats van Lucas komen? Of zal Quinn achter het geheim van Lucas gaan komen?

Of Eric inderdaad te zien zal zijn in Nieuwe Tijden is nog niet bekend. Maar het is vrijwel zeker dat zijn personage, Pelle, nog in leven is. Nu zal Lucas iets moeten verzinnen om verborgen te blijven voor Pelle. Maar hoelang kan hij nog rekenen op de steun van Amy en Sil? Ook zij hebben last van de geheimen van Lucas.

Nieuwe Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Nieuwe Tijden terug via TVblik.