'Wat is er aan de hand met Lucas?'

'Wat is er aan de hand met Lucas?'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De nieuwe soapserie van RTL 4, Nieuwe Tijden, moet nog beginnen of er zijn al verhaallijnen uitgelekt. In de GTST Meerdijk app is een groot deel van de verhaallijn rond Lucas (Ferry Doedens) bekend geworden. In Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) verliet Lucas Meerdijk met zijn grote liefde Pelle (Eric Bouwman). Door een leugentje van Lucas zijn de twee bij elkaar gekomen.

Het geluk lachte Lucas eindelijk weer eens toe. Hij stond op het punt om een nieuw leven te beginnen met Pelle. Samen besloten zij het geluk buiten Meerdijk te zoeken. Tot nu toe leek dat geluk aan hun zijde te zijn. Maar ineens duikt Lucas op in Nieuwe Tijden. Niemand minder dan zijn nichtje Amy (Holly Mae Brood) staat ineens oog in oog met Lucas. 

Amy heeft veel vragen voor haar neef. Waarom is hij nu ineens terug in Nederland? Waar is Pelle en waarom is hij niet op de bruiloft van Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi) verschenen? Het blijkt dat Lucas een geheim met zich mee draagt. Hij krijgt een relatie met een vrouw, Tiffy. Hoe is dit nu ineens mogelijk? Lucas heeft eerdere relaties met mannen gehad.

Ook liegt Lucas tegenover Tiffy over zijn eerdere relaties. Hij vertelt haar onder andere dat ene Petra zijn ex-vriendin zou zijn. Maar in werkelijkheid gaat dit over Pelle. Het blijkt namelijk dat Pelle gewelddadig zou zijn geworden. Daardoor heeft Lucas zijn leven met Pelle opgegeven. Ook lijkt Lucas een andere achternaam te hebben aangenomen.

Niemand in Meerdijk heeft door dat Lucas terug is in Nederland. Alleen Amy blijkt dit nu te weten. Zal zij haar mond kunnen houden tegenover haar familie? Zeker nu Lucas niet op de bruiloft van zijn zus is verschenen zullen er veel vragen ontstaan bij de familie Sanders. Zij zullen zich grote zorgen maken om Lucas.

Het is overigens niet de eerste keer dat Lucas te maken heeft met geweld. Zo is hij al eens in elkaar geslagen door een groep jongens. Zij dachten dat Lucas en Noud (Ruud Feltkamp) een stel waren en vonden het nodig om hun beide in elkaar te slaan. Daarna heeft Lucas rake klappen gekregen van Anton (Joep Sertons). Dit had alles te maken met de beginnende relatie tussen Lucas en Anton's zoon Edwin (Raynor Arkenbout).

Maar zelfs in zijn eerste huwelijk is Lucas niet veilig. Na lang om elkaar heen te draaien vindt Lucas de liefde bij politieman Menno (Dave Mantel). De twee besluiten te trouwen en niets lijkt hun geluk meer in de weg te staan. Toch ontstaan er kleine schuurtjes in het huwelijk tussen Lucas en Menno. Menno heeft losse handen en slaat regelmatig in op Lucas.

Dit geheim kan Lucas niet lang voor zich houden. Al snel komt Noud achter het geheim van Lucas. Niet veel later komen ook de familie Sanders achter de waarheid. Het huwelijk mondde uit in een scheiding, waarom Menno Meerdijk verliet. Lucas bleef alleen achter, totdat hij uiteindelijk Pelle leerde kennen.

Hoe de verhaallijn rondom Lucas er precies uit zal gaan zien zal vanaf maandag 4 juli bekend worden gemaakt. Vanaf dan is Nieuwe Tijden iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Nieuwe Tijden neemt het stokje (tijdelijk) over van GTST. De laatste aflevering van GTST is op vrijdagavond 1 juli te zien bij RTL 4. Dan is de jaarlijkse zomer-cliffhanger weer te zien. Die belooft dit jaar wederom spannend te gaan worden.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.