Nieuwe Tijden verwelkomt Eric Bouwman

Nieuwe Tijden verwelkomt Eric Bouwman

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond liepen de gemoederen in Utrecht hoog op. Niemand minder dan Eric Bouwman maakte zijn opwachting in de soapserie Nieuwe Tijden. In de soap kroop Eric opnieuw in de rol van Pelle Schuiten. Vooral Lucas (Ferry Doedens) was in shock om zijn ex-geliefde weer in de ogen te kijken. Al die tijd heeft Lucas gedacht dat Pelle dood was.

In Meerdijk, het fictieve dorp waar Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) zich afspeelt, hadden Lucas en Pelle een liefdesrelatie. Via een televisieprogramma leek het erop als zij elkaar na jaren weer gevonden hadden. De twee werden verliefd en zochten samen het geluk op. Zij besloten hun geluk buiten Meerdijk te zoeken en lieten hun vrienden en familie achter zich. 

Echt lang duurde de relatie tussen Lucas en Pelle niet. Tijdens een fikse ruzie duwde Lucas Pelle. Hierdoor bleef Pelle roerloos op de grond liggen. In de gedachte dat Pelle was overleden vluchtte Lucas zo snel mogelijk weg. Hij kwam terecht in de studentenstad Utrecht. Hier kwam hij in contact met Tiffy (Cecilia Adorée). Zij is meteen verliefd op Lucas. Dit komt hem meer dan goed uit. Hij besluit om in Utrecht te blijven om zijn verleden te vergeten.

Maar toen kwamen Amy (Holly Mae Brood) en Sil (Soy Kroon) langs. Wanneer Amy en Lucas elkaar weer zien, zijn zij beide enorm geschrokken. Iedereen in Meerdijk denkt dat Lucas en Pelle samen hun geluk aan het vieren zijn. Het is niet eenvoudig voor Amy om het geheim van Lucas voor zich te houden. Maar uiteindelijk doet ze dit wel. Sil heeft meer moeite om de waarheid rondom Lucas voor zich te houden.

De naïeve Tiffy was in de zevende hemel. Alles met Lucas was geweldig en niets leek te gek. Maar voor Quinn (Wouter Zweers) stond het vast; Lucas is een oplichter. Langzaam maar zeker ging Tiffy dit zelf ook inzien. Samen bedachten ze een plan en kwamen steeds meer te weten. Zij hebben er voor gezorgd dat Pelle naar Utrecht is afgereisd voor een ontmoeting met Lucas.

Langzaam maar zeker lijkt het verleden Lucas in te halen. Alle leugens lijken langzaam maar zeker uit te komen. De 'relatie' met Tiffy komt onder enorme druk te staan. Wanneer het hem te heet onder de voeten wordt vlucht Lucas weg van het studentenhuis. Toch keert hij niet veel later weer terug. Hij heeft Tiffy ten huwelijk gevraagd en wil zijn verleden afsluiten. Maar kan Lucas dit echt wel?

Dan is daar ineens het weerzien met Pelle. De schok is enorm groot. Ineen staat daar de man waarvan Lucas dacht dat hij was overleden. Wat zal Pelle allemaal te vertellen hebben aan Lucas? Kan Lucas zijn geheimen nog altijd volhouden. Nu Pelle nog in leven is, is hij niet schuldig aan moord. Zal Lucas nu dan de waarheid vertellen en terug keren naar Meerdijk?

Nieuwe Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Nieuwe Tijden terug via TVblik.