Vervolg voor realityserie Nieky Holzken op Spike

Vervolg voor realityserie Nieky Holzken op Spike

Geschreven door Daniël Schalk

De realityserie rond kickbokser Nicky Holzken krijgt een vervolg op Spike. In december 2015 maakte Nicky bekend dat zijn realityserie op RTL5 geen vervolg zou krijgen vanwege te weinig kijkers. Een paar dagen later maakte de kickbokser bekend in gesprek te zijn met tv-zender Spike.

De onderhandelingen hebben lang geduurd, maar de kickbokser en de tv-zender zijn er eindelijk uit. Het programma, dat wordt geproduceerd door Just Productions, wordt aan het einde van het jaar uitgezonden. De precieze startdatum van de realityserie wordt later bekendgemaakt.

“Spike durft het in Nederland aan om de sport kickboksen belangrijk te maken. Ik voel me er op mijn plek, krijg mooie kansen en ik geef de Spike kijker vanaf komend seizoen graag een kijkje in mijn wereld”, zegt Nicky over zijn serie op Spike, dat dagelijks vanaf 21:00 uur uitzendt op Nickelodeon.

Het besluit van RTL5 om te stoppen kwam voor Holzken onverwachts. “We hebben er veel positieve reacties op gekregen en ook op social media krijg ik nu berichten van mensen die het heel jammer vinden. Daarnaast had ik altijd het idee dat het goed werd bekeken”, zei de kickbokser vorig jaar.

Een woordvoerder van Viacom International Media Networks, het moederbedrijf van televisiezender Spike, bevestigde vorig jaar tegenover Showbizznetwork.nl dat er gesprekken met kickbokser Nicky Holzken werden gevoerd. Waarom de gesprekken zo lang hebben geduurd is niet bekend.