The Next Boy/Girl Band: Atomic Kitten

The Next Boy/Girl Band: Atomic Kitten

Geschreven door Sebastiaan Boers

Aanstaande vrijdagavond start een nieuwe talentenjacht. In The Next Boy/Girl Band zal SBS6 op zoek gaan naar een nieuwe girl of boyband. Het wordt volgens de commerciële zender wel weer eens tijd voor een nieuwe band die Nederland kan veroveren. Dit is voor Showbizznetwork een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij andere bekende boy en girlbands.

Girlband Atomic Kitten was vooral in de jaren '90 erg bekend. In eerste instantie niet met de muziek zelf, maar om de bandleden zelf. Vanaf het allereerste moment bestond Atomic Kitten uit Natasha Hamilton, Elizabeth McClarnon en Kerry Katona. Ook heeft zangeres Heidi Range een poosje deel uitgemaakt van deze meidenband. Maar zij werd al snel uit de band gezet. 

Ook Kerry Katona verliet Atomic Kitten in verband met haar zwangerschap. In Nederland braken de meiden door met hun hit Whole Again. Toen dit nummer een hit werd was Kerry nog bandlid. Niet veel later nam zangeres Jenny Frost haar rol over. Eindelijk leek er rust in Atomic Kitten te zijn gekomen. Na vele wisselingen van formatie kon de meidenband eindelijk muziek gaan maken.

Het nummer Whole Again werd opnieuw ingezongen met Jenny. Het hele album moest op de schop. Na het vertrek van Heidi en Kerry moesten de meiden opnieuw de studio in. Dit heeft de carrière van de meiden niet in de weg gestaan. Na Whole Again bleef Atomic Kitten de ene hit na de andere scoren.

Het nummer Eternal Flame werd ook als single uitgebracht. Wederom scoorden de meiden met dit nummer een grote hit. Maar het nummer was oorspronkelijk van een band uit de jaren '80, The Bangles. Daarnaast coverde Atomic Kitten ook een nummer van Blondie; The Tide Is High (Get The Feeling). Dit nummer werd ook een grote hit voor de meiden.

Naast Eternal Flame en The Tide Is High (Get The Feeling) coverde Atomic Kitten nog een grote hit. Het nummer Ladies Night, oorspronkelijk van Kool & The Gang, werd in 2004 een grote hit. Hiermee kozen zij voor opvallende nummers die zijn in hun eigen stijl wisten om te zetten.

Atomic Kitten wist ondanks de rommelige start toch zeker indruk te maken. De drie meiden pasten goed bij elkaar. Ze zagen er alle drie goed uit en vormden een prima girlband. De nieuwe girlband die er misschien gaat komen kan zeker een voorbeeld nemen aan deze drie meiden. Atomic Kitten maakte vooral leuke en mooie popnummers. Ze waren enorm populair en steunden elkaar door dik en dun.

Toch kwam er een einde aan Atomic Kitten. De meiden besloten een pauze te nemen. Helaas duurt deze pauze wel erg lang. Dat neemt niet weg dat er ook een leven na een girlband is. Nadat Atomic Kitten gestopt is, brachten zowel Elizabeth als ook Jenny een aantal solo nummers uit.

Maar als girlband waren zij sterker. Als girlband heb je de kracht van elkaar nodig. Een girlband zoals Atomic Kitten is uniek, maar wie weet komt er binnenkort wel weer een band die een beetje op Atomic Kitten zal lijken. De muziek van Atomic Kitten is misschien wel een inspiratie voor de nieuwe girlband.

Aantal dagen tot de start van The Next Boy/Girl Band:

[ujicountdown id="Showbizznetwork" expire="2016/08/26 20:30" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]

The Next Boy/Girl Band is vanaf vrijdag, wekelijks, om 20:30 uur te zien op SBS6.