The Next Boy/Girl Band: The Bangles

The Next Boy/Girl Band: The Bangles

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond is er weer een nieuwe aflevering van The Next Boy/Girl Band te zien bij SBS6. De zoektocht naar een nieuwe boy of girlband is in volle gang. Ook in deze aflevering zullen er weer nieuwe kandidaten te zien zijn. Maar wie is goed genoeg om een plekje op de stoel achter de jury te plaatsen? Beide teams hebben nu al zes kandidaten in hun team. Wanneer er een nieuwe kandidaat door gaat, moet er een ander zijn/haar plek opgeven.

In de jaren '80 waren de meiden van The Bangles enorm populair. De twee zussen Vicki en Debbie Peterson besloten om een band te starten. Hierbij kregen zij hulp van Susanna Hoffs en Annette Zilinskas. Samen besloten de meiden om muziek te gaan maken onder de bandnaam The Bangles. De echte doorbraak vond plaats in 1984. In dat jaar brachten The Bangles hun tweede album uit. 

Op dit album stond de grote hit Manic Monday. Dit heeft The Bangles op de muzikale kaart gezet. Niemand kon op dat moment meer om deze vier dames heen. Een paar jaar later werd ook het nummer Walk Like An Egyptian een grote hit. Bij dit nummer hoorde ook een herkenbare dans. De fans vonden dit dan ook geweldig. Mede hierdoor werd dit nummer dan ook een grote hit.

Dit kan ook een inspiratie zijn voor de nieuwe boy of girband. Een hit maken is één ding. Maar om een hit te maken met een leuke dans is natuurlijk nog leuker. Dat er in een boy of girlband gedanst moet worden is al wel duidelijk. Dit hebben voor de meiden van de Pussycat Dolls wel bewezen. Bij elke single hoorde een bijzondere dans. Hierdoor wisten zij zich te onderscheiden van andere girlbands.

Maar The Bangles zijn zelf ook een inspiratiebron geweest. In 1988 brachten de meiden de hit Eternal Flame uit. Dit werd een grote hit voor de meiden. Dit nummer werd door de meiden van Atomic Kitten gecoverd. Zij wisten met Eternal Flame ook een grote hit te scoren. Maar nadat The Bangles met Eternal Flame een hit scoorden gingen er geruchten dat de band uit elkaar zou gaan.

In 1989 besloot Susanna om de band te verlaten. Twee jaar later bracht ze een solo album uit. Daarna bleef het lang stil rondom The Bangles. Maar toch kwamen alle meiden weer bij elkaar. Voor een film van Austin Power brachten The Bangles in 2000 het nummer Get The Girl uit. Elf jaar later brachten The Bangles hun laatste album uit. Daarna bleef het wel stil.

Toch hebben The Bangles vooral succes gehad in de jaren '80. Wie weet zijn The Bangles ook een inspiratie voor de nieuwe boy of girlband. De muziek uit de jaren '80 is nog altijd populair. De Amerikaanse zangeres Taylor Swift bracht een album uit, 1989, die geïnspireerd was op de muziek uit de jaren '80. Dit zouden de nieuwe boy of girlband ook zeker kunnen overwegen.

Of dit ook gaat gebeuren zal moeten blijken. Momenteel is de zoektocht nog altijd in volle gang. Vrijdagavond zullen er zeker weer veel audities te zien zijn. Wie weet zitten er wel weer een aantal goede kandidaten bij. Dat is allemaal te zien vanaf 20.30 uur bij SBS6. Dan zal alweer de vierde aflevering van deze nieuwste talentenjacht te zien zijn.

The Next Boy/Girl Band is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Bekijk The Next Boy/Girl Band terug via TVblik.