The Next Boy/Girl Band: Westlife

The Next Boy/Girl Band: Westlife

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Nog maar drie dagen en dan start de nieuwste talentenjacht van Nederland. SBS6 zal vanaf vrijdagavond op zoek gaan naar een nieuwe boy of girl band. Door deze zoektocht is Showbizznetwork op zoek gegaan naar bekende boy en girlbands. In deze editie staan de mannen van Westlife centraal.

In 1998 werd de boyband Westlife opgericht. De vijf mannen; Nicky, Kian, Mark, Shane en Brain braken in 1998 wereldwijd door. Deze boyband moest het wel opnemen tegen andere boybands. Ondanks de concurrentie scoorde Westlife veel hits. Naast veel eigen nummers, bracht Westlife ook een cover uit. Dit werd het nummer Uptown Girl, wat een grote hit werd. 

In de videoclip probeerden de vijf mannen indruk te maken op één hele bekende vrouw. Niemand minder dan fotomodel Claudia Schiffer speelde in de videoclip de vrouwelijke hoofdrol. Naast Uptown Girl scoorde Westlife nog meer hits zoals My Love, Lay My Love On You en When You're Looking Like That.

Maar toen werd het een beetje onrustig in Westlife. Bandlid Brain wilde meer tijd voor zijn gezin. Daarop verliet hij in 2004 de band. Dit zorgde voor een grote shock in de muziekwereld. Toch bleven Nicky, Kian, Shane en Brain bij elkaar. Het was voor iedereen enorm wennen om Westlife met vier mannen te zien. Iedereen dacht bij Westlife aan vijf mannen.

In 2012 besloten de vier mannen om maar helemaal te stoppen met Westlife. Kian heeft nog een aantal solo nummers uitgebracht. Ook Brain heeft verschillende solo nummers uitgebracht. Hij heeft zelfs een duet opgenomen met zijn toenmalige vriendin Delta Goodrem. Ook is Brain jurylid geweest van verschillende talentenjachten.

Nicky deed in 2016 een wel heel opvallende stap in zijn muzikale carrière. Op welke plek kun je nu meer mensen bereiken dan op het Eurovisie Songfestival. Voor Ierland zong Nicky het nummer Sunlight en hoopte hij op een plek in de finale. Helaas haalde Nicky de finale van het Eurovisie Songfestival niet.

Westlife kan een goed voorbeeld zijn voor de nieuwe boyband. Als groep heeft Westlife laten zien hoe een boyband zich moet gedragen. Met zijn vijven hebben zij veel hits gemaakt. Toch is het jammer geweest dat Brain de band heeft verlaten. Dit zorgde toch voor een druk op de andere vier mannen. Of de mannen ooit nog weer bij elkaar gaan komen is nog maar even de vraag. De kans dat de vijf mannen weer bij elkaar komen is erg klein.

Wie weet zal The Next Boy/Girl Band wel een nieuwe 'Westlife' gaan samen stellen. Een voorbeeld voor de nieuwe boyband is Westlife zeker. De nummers die Westlife in de jaren heeft gemaakt kunnen zeker een goede inspiratie zijn voor de nieuwe boyband.

Aantal dagen tot de start van The Next Boy/Girl Band:

[ujicountdown id="Showbizznetwork" expire="2016/08/26 20:30" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]

 

The Next Boy/Girl Band is vanaf vrijdag, wekelijks, om 20:30 uur te zien op SBS6.