Dance Dance Dance danst concurrentie omver

Dance Dance Dance danst concurrentie omver

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond barstte de kijkcijferstrijd weer heftig los. Bij RTL 4 kon de kijker genieten van de eerste aflevering van Dance Dance Dance. In het tweede seizoen waren onder andere GTST sterren Buddy Vedder en Robin Martens te zien. Zij wisten in de eerste aflevering de hoogste score, van 54,0 punten, te halen. Ook wist Dance Dance Dance de kijkcijferstrijd van de zaterdagavond te winnen.

Om 20.00 uur keken er maar liefst 1.521.000 mensen naar het dansprogramma van RTL 4. Dierenkenner Freek Vonk verloor juist kijkers. Zijn Super Freek Show ging een week geleden van start met 914.000 kijkers. Zaterdagavond keken er duidelijk minder mensen, namelijk 895.000. In het kijkcijferoverzicht staat Dance Dance Dance op de tweede plek en Freek Vonk moet genoegen nemen met de vijfde plek. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 28,6 % en het marktaandeel voor BNN/VARA komt uit op 17,1 %. 

RTL 4 wist met gemak te winnen van NPO 1 én SBS6. Om 20.00 uur kwam SBS6 weer Met de deur in huis. Dit spelprogramma, met onder andere Tineke Schouten, wist 333.000 kijkers te bereiken. Een week geleden startte Met de deur in huis met 310.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat dit spelprogramma op plek 21 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt hiermee uit op 6,6 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Dance Dance Dance terug via TVblik.