Dance Dance Dance: We Found Love

Dance Dance Dance: We Found Love

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was het de hoogste tijd voor de halve finale van Dance Dance Dance. Nog maar drie koppels zijn in de strijd voor de overwinning. Zo zijn GTST sterren Buddy Vedder en Robin Martens nog in de race. Daarnaast danst Ferry Doedens met Inge de Bruijn en zijn Kees Tol en Annemarie Keizer nog in de strijd voor een plek in de finale. In de finale is slechts plek voor twee koppels. Wie gaat er door naar de finale en wie strand er in de halve finale?

Buddy mocht de halve finale openen. Hij mocht dansen op het nummer uit de film Men In black, een film met Will Smith. Het was een zware training, maar Buddy had er zin in. De opening van de halve finale was dan ook erg spectaculair. Het publiek ging compleet uit zijn dak. 

De juryleden waren ook heel erg te spreken. Met een paar mooie woorden kreeg Buddy een negen van Dan. Igone vond het ook een goed optreden. Zij beloonde het optreden van Buddy met een negen. Als laatste nam Timor het woord. Hij vond het ook een goed optreden en gaf Buddy ook een negen. Daarmee staan Buddy en Robin nu al op 27,0 punten.

Als tweede mochten Kees en Annemarie het podium op. Zij kregen de opdracht om te dansen op Bootylicious van Destiny's Child. Vooral Kees had grote moeite met dit nummer. Maar toch gingen zij er vol voor. Zij kregen na hun optreden een staande ovatie van het publiek. Het was dan ook een heel swingend en vooral vrolijk optreden. De juryleden waren wederom positief. In totaal konden Kees en Annemarie rekenen op 25,5 punten.

Ferry maakte zich op voor zijn solo dans. Hier had de acteur wel moeite mee. Van jurylid Timor kreeg Ferry te horen dat hij mocht dansen op You Rock My World van Michael Jackson. Dit vond Ferry wel enorm leuk om te doen. Hij ging er dan ook vol voor. Het zag er dan ook bijzonder goed uit. Alle danspasjes zagen er strak uit. Ook Ferry kreeg een staande ovatie. In totaal kreeg Ferry 25,0 punten van de jury.

Tijd voor de tweede dans. GTST ster Robin mocht dansen op Rihanna's hit We Found Love. Het zag er werkelijk fantastisch uit. De lichten, de camera, de dans zelf, alles leek te kloppen. Robin kreeg zelfs het publiek enorm mee. Het was misschien wel het beste solo optreden van de avond. Dit is waar Dance Dance Dance allemaal om draait. In totaal werd Robin beloond met 27,5 punten. Bij elkaar opgeteld staan Buddy en Robin nu op 54,5 punten.

Nu werd het tijd voor de duodans van Ferry en Inge. Zij kregen de opdrachten om te dansen op een nummer uit de musical Hairspray. Voordat de dans begon mocht Inge ook even acteren. Een mooie introductie voor een mooie dans, waarin zelfs gezoend werd! Ferry en Inge dansten op het nummer Let The Sun Shine. Het werd een vrolijk optreden met veel kleur. Voor dit optreden kregen Ferry en Inge 24,5 punten. Bij elkaar opgeteld heeft dit danskoppel nu 49,5 punten.

Na de duodans met Annemarie werd het tijd voor de solodans van Kees. Hij mocht dansen op het nummer Treasure van Bruno Mars. Met een glimmend pakje én een geweldige achtergrond ging Kees er vol voor. Samen met de dansers maakte Kees er een feestje van. Het publiek ging dan weer staan voor het optreden van Kees. Voor dit optreden werd Kees beloond met 27,0 punten. Nu staat dit danskoppel uit Volendam op 52,5 punten.

Een voorlopige tussenstand: Buddy & Robin en Kees & Annemarie staan met één been in de finale...

De laatste dans voor Inge brak aan. Zij mocht dansen op het nummer Sax van Fleur East. Dit werd dan ook weer een kleurrijk optreden. Het publiek danste vrolijk mee met Inge. Dit optreden was dan ook erg belangrijk voor Inge en Ferry. Alles hing af van dit solo optreden van Inge. De jury gaf Inge voor dit optreden 23,5 punten. Nu hebben Ferry en Inge bij elkaar 73,0 punten gedanst.

Buddy en Robin mochten weer samen dansen. Zij kregen de opdracht om op de Water Dance uit de film Step Up te dansen. Zij moesten nu niet met, maar tegen elkaar. Het werd een heel bijzonder optreden. Het danskoppel moest dansen in het water. Dit zorgde ervoor dat het dansniveau enorm omhoog ging. Misschien is dit wel hét beste optreden uit Dance Dance Dance tot nu toe.

Het publiek ging compleet uit haar dak. Ook de jury ging staan voor Buddy en Robin. Dit is gewoon finale waardig! 'Dit is Dance Dance Dance' gaf jurylid Timor aan. Voor dit spectaculaire optreden kregen Buddy en Robin maar liefst drie tienen en dus 30,0 punten. Voor het eerste keer in dit seizoen gaf de jury drie keer een tien weg. Na drie dansen staan Buddy en Robin op 84,5 punten. Een finaleplek is nu dan ook zeker. Buddy en Robin hebben de finale van Dance Dance Dance gehaald!

Maar wie pakt de tweede ticket voor de finale van Dance Dance Dance? Alles lag in de handen van Annemarie. Zij mocht de halve finale afsluiten met een solodans. Zij kreeg de opdracht om te dansen op het nummer Grown Woman van Beyoncé. Annemarie had één doel voor ogen, de finale halen. Het zag er fantastisch uit om Annemarie zo te zien dansen. Een staande ovatie kon dan ook niet uitblijven. Zij kreeg voor haar solo optreden dan ook 27,0 punten. Met in totaal 79,5 punten staan Kees en Annemarie in de finale.

Ferry en Inge moeten Dance Dance Dance verlaten. Zij kregen de laagste punten en moesten het dansprogramma verlaten. Maar zij verlaten Dance Dance Dance niet met lege handen. Zij mogen €25.000,- weggeven aan het Prinses Beatrix spierfonds . Zij kunnen met een goed gevoel terug kijken op hun dansavontuur. Zij hebben werkelijk alles gegeven wat ze konden.

Nu kunnen Buddy & Robin en Kees & Annemarie zich opmaken voor de finale.
Volgende week strijden deze twee danskoppels dan ook tegen elkaar.
Het winnende danskoppel mag maar liefst €100.000,- weggeven aan hun goede doel.

De finale van Dance Dance Dance is zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Dance Dance Dance terug via TVblik.