The Next Boy/Girl Band: Blue

The Next Boy/Girl Band: Blue

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is bijna weer zo ver. De derde aflevering van The Next Boy/Girl Band staat op punt van beginnen. Beide teams zijn hard op zoek naar bandleden voor in een boy of girl band. Vorige week vrijdagavond werd zanger Jeronimo toegevoegd. Hij zal kans gaan maken om lid te worden van een boyband.

De afgelopen weken besteedde Showbizznetwork volop aandacht aan verschillende boy en girlbands. In de editie van vrijdagavond staat een bekende boyband centraal. Deze keer is er gekozen om de mannen van Blue in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten. Boyband Blue komt uit het Verenigd Koninkrijk en maakt al muziek sinds 2001. 

In de boyband Blue zitten Duncan James, Antony Costa, Simon Webbe en Lee Ryan. Zij braken in 2002 ook door in Nederland. De allereerste single All Rise werd in hun thuisland een grote hit. Daarna bleef Blue met hits komen. De mannen van Blue wisten zich te onderscheiden van andere boybands. De meeste boybands bestaan uit vijf bandleden, maar Blue heeft er maar vier.

De muziek van Blue kan wel omschreven worden als pop, met soms een zomerse invloed. Zo zongen de mannen van Blue samen met Stevie Wonder en Angie Stone. Deze single had als titel; Signed Sealed, Delivered (I'm Yours). Een unieke samenwerking voor zowel de mannen van Blue als voor Stevie en Angie. Dit zorgde wederom voor een grote hit voor Blue.

Maar het bleef niet alleen bij deze samenwerking. Ook wisten de mannen van Blue niemand minder dan Elton John te strikken voor een muzikale samenwerking. Het nummer kreeg als titel Sorry Seems To Be The Hardest Word. Dit heeft Blue op de muzikale kaart gezet. In Nederland stond dit nummer dan ook weken bovenaan in de hitlijsten. Een unieke samenwerking die zeker naar meer smaakte.

Dat is ook een tip voor de nieuwe boyband. Een muzikale samenwerking kan helpen bij de muzikale carrière. Wie weet zal Nick Schilder wel een duet gaan opnemen met de boyband. Maar eerst mag de boyband zichzelf gaan bewijzen in de muziekwereld.

Naast Stevie, Angie en Elton kwam er nog een samenwerking voor Blue. Voor de zomerhit Bubblin' kregen de mannen van Blue hulp van L.A.D.É. Deze samenwerking zorgde voor een zomerhit voor Blue. Een zomers nummer met een zomerse clip. Dat is iets wat de nieuwe boyband ook zeker moet doen. In de zomer een zomerse single uit brengen. Dat hebben de mannen van Blue namelijk ook gedaan met Bubblin'.

Andere hits voor Blue waren onder andere U Make Me Wanne en One Love. Maar ook in Blue wilde één van de zangers solo verder. Zo koos Simon voor een solo carrière. Hij scoorde hits met nummers als Coming Around Again en No Worries. Voor No Worries heeft er voor gezorgd dat niemand meer om Simon heen kon. Maar daarna werd het even stil rondom Simon.

In 2011 kwam Blue in originele staat weer bij elkaar. Zij vertegenwoordigden in 2011 het Verenigd Koninkrijk voor het Eurovisie Songfestival. In Duitsland werd Blue, met 100 punten, elfde. Zij zongen toen het nummer I Can. Het zorgde ervoor dat Blue weer een comeback maakte. Maar daarna bleef het weer vrij stil rondom de mannen. Of Blue ooit nog weer bij elkaar komt is nog maar even de vraag.

Vrijdag kan de kijker in ieder geval weer genieten van de derde aflevering van The Next Boy/Girl Band. Welke talenten er dan voorbij komen zal vrijdagavond duidelijk worden. Dan zal het presentatieduo Nicolette van Dam en Tim Douwsma de kandidaten weer bij staan.

The Next Boy/Girl Band is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Bekijk The Next Boy/Girl Band terug via TVblik.