Giel Beelen bevestigt: ‘Ik wil stoppen’

Giel Beelen bevestigt: ‘Ik wil stoppen’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Giel Beelen heeft maandagochtend in zijn ochtendshow bevestigt dat hij wil stoppen met zijn ochtendshow op 3FM. “Het leek mij beter om na 12.5 jaar een einde te maken aan iets wat ik nog steeds met heel veel liefde en plezier doe”, vertelde de 3FM-dj vanmorgen op de radio.

Beelen vertelt in het AD dat hij het graag nog even stil had gehouden tot de spreekwoordelijke handtekeningen op papier zouden staan. Nadat insiders in het AD zijn vertrek als ochtend-dj van 3FM aankondigden, heeft hij besloten toch te reageren. “Ja, ik wil ermee stoppen”, zegt hij.

Zenderbaas Basyl de Groot werkt aan een nieuwe programmering. “Ik heb andere ambities en die gaan niet samen met de ochtendshow. En ja, het liefst nog dit jaar. Basyl gaat daarover. Ik sta in de keuken, hij is de chef-kok. Maar het ziet er goed uit. Dat dit staat te gebeuren, lijkt me duidelijk.”

3FM-dj Domien Verschuuren wordt vaak genoemd als opvolger van Beelen in de ochtend. “Domien is een groot talent, maar ik zie tal van mensen die ik die klus zou toevertrouwen. Ook enkele minder gevestigde namen”, zegt Beelen. Giel vindt dat het ‘nieuwe 3FM’ meer multimediaal moet zijn.

De dj, die al langer wil stoppen met de ochtendshow, hoopt wel op een toekomst bij de radiozender. “Het liefst doe ik dit bij 3FM. Zo niet, dan misschien bij een andere partner. Wat de talentenjacht betreft, daar zou ik ook graag iets op tv mee willen doen. Mijn plannen reiken verder dan de radio.”

Bekijk Giel Beelen op TVblik.nl/dossier/giel-beelen