The Next Boy/Girl Band: S Club 7

The Next Boy/Girl Band: S Club 7

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog even en dan is de vijfde aflevering van The Next Boy/Girl Band te zien bij SBS6. De zoektocht is nog altijd in volle gang. Inmiddels zijn er zes boys en zijn girls bij elkaar gezet. Maar dit heeft nog niets te betekenen. Er komen nog meer audities aan. Uiteindelijk zal er een boy en een girlband van drie leden bij elkaar gezet worden. Wie er daadwerkelijk is de band terecht komen, is nog niet duidelijk.

Maar waarom zou er geen gezamenlijke band opgericht kunnen worden? Een mooi voorbeeld hiervan is natuurlijk S Club 7. Deze band brak in 1999 ook in Nederland door. In S Club 7 zaten, verrassend, zeven bandleden. Drie jongens: Paul, Jon en Bradley en vier meiden: Tina, Jo, Hannah en Rachel. Door een televisieprogramma kregen zij meer bekendheid. Dat heeft zeker geholpen in hun muzikale carrière. 

De allereerste single was meteen een groot succes. Het nummer Bring It All Back werd een zomerhit. Dit was misschien ook wel dé grootste hit voor S Club 7. De opvolger, S Club Party, werd een bescheiden hitje. Maar toch bleef S Club 7 enorm populair. Naast uptempo nummers bracht S Club 7 ook een rustig nummer uit. Het nummer Two In A Million liet een gevoelige kant zien van de muzikale band.

Daarna kwam er weer een uptempo nummer van de band. Het nummer Don't Stop Movin' zorgde weer voor een grote hit. Net als Bring It All Back, was ook Don't Stop Movin' een typisch S Club 7 nummer. Een band zoals S Club 7 is in alle opzichten uniek te noemen. Er zijn weinig bands die uit zoveel leden bestaan. Maar hoe meer bandleden, hoe meer meningen er kunnen ontstaan. Dit heeft ook S Club 7 gemerkt,

In 2002 ontstond er een scheurtje binnen de groep. Bandlid Paul besloot te stoppen met S Club 7. Even was er paniek bij de overige zes bandleden. Toch besloten zij verder te gaan met het maken van muziek. Dit deden zij onder de naam S Club. De '7' werd uit de naam gehaald. Een jaar laten besloten de overige zes bandleden om toch uit elkaar te gaan.

Zangeres Rachel startte een solo carrière. Hiermee liet zij zien dat er ook een leven is na een band. Zij scoorde onder andere hits met de nummers; Sweet Dreams My LA Ex, Knock On Woods en So Good. Ook zangeres Jo ging solo verder. Hij bracht onder andere het nummer What Hurts The Most uit.

Als band had S Club 7 toch het meeste succes. Een gemixte band is ook een optie voor de nieuwste talentenjacht van Nederland. Waarom zou er één boyband of één girlband moeten komen? Een band met zes bandleden zou ook prima kunnen. De stemmen zouden misschien goed bij elkaar kunnen passen.

In de aflevering van vorige week zongen de boys een nummer van N'Sync. Het werd het nummer Bye Bye Bye. Dit deden zij ontzettend goed, volgens de juryleden. Ook het publiek vond dit een erg goed optreden. De meiden zongen het nummer Survivor van Destiny's Child. Zij zongen dit een stuk beter dan een week eerder. Het zal een spannende strijd gaan worden.

Het is de bedoeling dat één band gaat winnen. Maar worden het de boys of toch de girls? De zoektocht is in ieder geval nog in volle gang. De muzikale strijd gaat hoe dan ook door. De kijker kan dit allemaal zelf volgen op de vrijdagavond van SBS6.

The Next Boy/Girl Band is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk The Next Boy/Girl Band terug via TVblik.