HGT: 'De derde halve finale'

HGT: 'De derde halve finale'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond was het tijd voor de derde halve finale van Holland's Got Talent (HGT). Opnieuw lieten negen acts zien wat zij allemaal konden. Aan de juryleden weer de lastige taak om een beslissing te nemen. Welke drie acts plaatsen zich voor de grote finale van volgende week vrijdagavond? Het wordt allemaal duidelijk in de derde én laatste halve finale van HGT. 

Als eerste stond de zestienjarige Ezra klaar. Tijdens zijn audities liet hij zien wat hij allemaal kan met een diabolo. Ook in de halve finale liet Ezra zien wat hij allemaal kon. De muziekkeuze bij de act was heel goed gekozen. Het werd dan een hele goede act. Geheel terecht dat Ezra in deze halve finale staat. Dit kan wel eens de finale van volgende week gaan halen!

Het tweede optreden van de avond was voor NXTGN. Deze dansgroep maakte vooral indruk op Dan tijdens hun auditie in Zwolle. Nu maakten ze er een fantastisch optreden van. Als kijker wist je gewoon niet waar je naar moest kijken. Het zat allemaal super strak in elkaar. Geheel terecht dat deze groep de halve finale heeft gehaald. Volgens Dan was het allemaal heel erg indrukwekkend.

Als derde was het tijd voor Kempo Kuntao. Zij kregen in Zwolle een Golden Ticket van presentator Johnny de Mol. Het was een hele bijzondere dansact, waarbij veel 'geweld' kwam kijken. In de halve finale kozen zij voor een leuke muziekkeuze. Dat werd een mix tussen oude en nieuwe nummers door elkaar. Eerlijk is eerlijk, het was een heel goed optreden!

Nu is er een eerste keuze moment. De juryleden moeten een keuze maken uit deze eerste drie acts. Kiezen is nooit makkelijk, maar nu is het helemaal lastig. Mijn keuze zou uitgaan naar Ezra. Dansgroepen zijn er al zoveel, dus gun ik Ezra een plek in de finale. Maar de keuze van de jury viel voor Kempo Kuntao. 

Tijd voor de volgende drie acts. Deze 'tweede' ronde werd geopend door Nick. In zijn auditie kroop hij in de huid van het Beest (van Belle). Zijn stem kwam prima tot zijn recht, alleen de outfit zag er niet goed uit. Nu stond Nick strak in het pak in de halve finale. Maar echt mooi klonk het allemaal niet. Chantal deelde die mening echter niet, zij vond het wel goed. Gordon vond het juist weer slecht.

Drummende Myron stond maar wat graag klaar. Met de hit, 24K Magic, van Bruno Mars, drumde hij er stevig op los. Maar naast drummen, ging Myron ook ineens een stukje dansen. Dat was wel even een verrassing! Een drummende danser, of een dansende drummer. Het is maar net hoe je het bekijkt. Goed was het in ieder geval wel. Het totale plaatje was dan ook meer dan goed.

The Black Swords miste tijdens haar auditie een zanger/zangeres. Desondanks maakten zij wel indruk met hun optreden. Nu zij een zangeres in huis hebben, kunnen zij nog meer rocken! Met een klassieker van ACDC zetten zij de studio compleet op zijn kop. Wat een energie, wat een kracht, wat een optreden. De jury was positief verrast, dat kon je duidelijk zien. Het publiek genoot zichtbaar van The Black Swords.

Nu is het tweede keuze moment van de avond. Van deze drie acts viel mijn keuze op de drummende Myron. Hij was op zijn manier de verrassing van de avond. Maar de vier juryleden kozen uiteindelijk voor The Black Swords. Zij hebben zich daarmee geplaatst voor de finale van volgende week! 

Hiphop dansgroep The Fire stond maar wat graag klaar. Zij besloten om een nieuwe dansact neer te zetten. Inclusief een goede muziekkeuze maakten zij opnieuw diepe indruk! Die muziekkeuze was zo meeslepend, zo ontzettend goed in elkaar gezet, het leek wel finale waardig! Die finale is zeker in handbereik, dat kan niet anders. Een staande ovatie van het publiek kon dan ook niet uitblijven.

Daarna liet DSV Dance Impression zien wat zij in huis houden. Op de muziek van Christina Aguilera lieten zij veel latin dans zien. Het was een stuk beter dan de auditieronde. Vooral de muziekkeuze was erg goed gekozen. Gordon was dan ook (voorzichtig) positief. Maar of het genoeg is om de finale te halen is nog maar even afwachten. Het zag er in ieder geval heel goed en strak uit. Een prima dansoptreden van DSV Dance Impression.

Het laatste dansoptreden was er voor de Dutch Junior Dance Division. Zij lieten een dansact zien met een bijzondere muziekkeuze. Muziek van lang geleden zorgde voor een prettig sfeertje op het podium. Iedereen deed zijn uiterste best om de jury te vermaken. Het publiek genoot zichtbaar van dit bijzondere dansoptreden. Maar heel eerlijk, dit was wel het minste goede dansoptreden van deze avond.

Nu moest de jury voor de derde en laatste keer kiezen. De keuze lijkt nu wel vrij makkelijk. Mijn keuze gaat direct uit naar The Fire. Zij waren de beste dansgroep van deze avond. De vier juryleden kozen voor The Dutch Junior Dance Division. Zij hebben zich daarmee geplaatst voor de finale van volgende week. 

De derde halve finale zit er nu op. Kempo Kuntao, The Black Swords en de Duthc Junior Dance Division hebben zich geplaatst voor de finale van volgende week. Zij moeten dan weer laten zien wat zij kunnen. In totaal zijn er nu negen acts bekend die in de finale staan.

Uit de eerste halve finale zijn Gil, Lukas en Theatrobatics door naar de finale. De tweede halve finale zorgden dat Celine & Samuel, Timon en Daniël door gingen naar de finale. Daarbij komen nu Kempo Kuntao, The Black Swords en The Dutch Junior Dance Division. Zij maken allemaal kans om HGT 2017 te gaan winnen.

Toch is er nog plek voor één act. Voor wie die plek is, is nog niet bekend. Dat hangt van de kijker thuis af. De kijker thuis kan haar stem uitbrengen. Zij beslissen uiteindelijk welke afgevallen act zich alsnog plaatst voor de finale van volgende week vrijdag.

De finale van Holland's Got Talent is vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. 

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVblik.