The Next Boy/Girl Band: *NSYNC

The Next Boy/Girl Band: *NSYNC

Geschreven door Sebastiaan Boers

Over anderhalf uur start de zesde aflevering van The Next Boy/Girl Band bij SBS6. De strijd is nog lang niet gestreden. Ook in de komende aflevering zijn er audities te zien. Elke team heeft nu zes artiesten binnen gehaald op de zogeheten 'hot seats'. Maar dit is nog geen reden om opgelucht adem te halen. Alles is nog mogelijk voor zowel de nieuwe kandidaten als de artiesten.

In deze blog staan de mannen van *NSYNC centraal. Eind jaren '90 braken Lance, JC, Joel, Chris en Justin door onder de bandnaam *NSYNC. Deze boyband werd één van de succesvolste boyband van de jaren '90. Hun eerste grote hit werd I Want Your Back. Dit zorgde ervoor dat de mannen meteen een hoop fans kregen. Ook de opvolger, Tearin' Up My Heart, werd een grote hit. 

De zes boys uit The Next Boy/Girl Band mochten twee weken geleden een nummer zingen van *NSYNC. Er werd gekozen voor het nummer Bye Bye Bye. Dit nummer is alweer zestien jaar geleden uitgebracht. Ook dit werd een grote hit voor de vijf mannen. Het succes kende bijna geen einde. Overal op de wereld werd *NSYNC een groot succes.

Naast eigen singles werd er ook gekozen voor een samenwerking. Een hele bijzondere samenwerking wel te verstaan. De mannen besloten om samen te gaan werken met rapper Nelly. Het nummer Girlfriend werd in 2002 een hit. Dit is ook een tip voor de boys van de talentenjacht van SBS6. Een muzikale samenwerking kan nooit verkeerd zijn. Het ligt er wel aan met welke artiest.

Een mooie samenwerking zou bijvoorbeeld zijn met zanger Nielson, rapper Ali B. of met Douwe Bob. Ook voor de artiest zelf zou het een mooie kans zijn. Samenwerken met een groep wordt bijna niet meer gedaan. Terwijl samenwerking in de muziekwereld veel moois kan creëren.

Naast Bye Bye Bye eb Girlfriend scoorden *NSYNC ook hits met I'll Never Stop, Pop, Here We Go en Gone. Maar eind 2002 werd het stil rondom de mannen. Een pauze die toch vrij lang heeft geduurd. In 2013 kwamen de mannen weer even bij elkaar voor de MTV Video Music Awards. Maar daarna bleef het weer vrij stil.

Dat er leven na een boyband is, is wel bekend. Ook in *NSYNC wilde één zanger maar wat graag werken aan een solo carrière. Zanger Justin Timberlake probeerde een solo carrière op te starten, met succes. Zo scoorde Justin hits als Like I Love You, Cry Me A River, Rock Your Body en Señorita. Het heeft Justin ook als solo artiest op de muzikale kaart weten te zetten.

Dit jaar (2016) maakte Justin een enorme comeback. Zo trad de zanger op voor een miljoenenpubliek bij de finale van hetEurovisie Songfestival. Daar zong Justin zijn nieuwste single Can't Stop The Feeling! Niemand kon op dat moment om de zanger heen. Het kon dan ook niet uitblijven dat dit een enorme grote hit is geworden. Maar naast zingen wilde Justin nog meer.

Zo heeft de zanger zich ook ontwikkeld als acteur. Zo was Justin al eens te zien in films als Friends with Benefits en Bad Teacher. Maar toch wilde Justin weer muziek maken. Nu staat zijn filmcarrière even op een lager pitje en richt de zanger zich weer op het zingen.

De mannen van *NSYNC kunnen een goed voorbeeld zijn voor de nieuwe boyband. De muziek is in ieder geval  een inspiratiebron. Maar welke mannen er daadwerkelijk in de nieuwe boyband zullen komen is nog onbekend. In de zesde aflevering zal er al iets meer duidelijkheid zijn. Het wordt hoe dan ook een muzikale avond bij SBS6.

The Next Boy/Girl Band is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Bekijk The Next Boy/Girl Band terug via TVblik.