‘Ruud de Wild naar Radio 2’

‘Ruud de Wild naar Radio 2’

Geschreven door Daniël Schalk

Ruud de Wild maakt de overstap van BNR Nieuwsradio naar NPO Radio 2, dat melden ‘goed ingevoerde bronnen’ in De Telegraaf. Het avontuur van De Wild bij BNR Nieuwsradio lijkt van korte duur te zijn, want de geruchten worden steeds sterken dat hij aan de slag gaat bij Radio 2.

De Wild zou vanaf 2017 de middagshow van Wouter van der Goes tussen 16:00 en 18:00 uur overnemen. Van der Goes schuift door naar de avond, waar nu Bert Haandrikman een avondprogramma presenteert. Hij krijgt op zijn beurt een ochtendshow in het weekend.

De overstap naar Radio 2 zou voor De Wild betekenen dat hij na een paar maanden alweer stopt met zijn middagprogramma op BNR. Na zijn gedwongen vertrek bij Radio 538 vorig jaar, begon hij 5 september met een nieuw radioprogramma, genaamd Ask Me Anything, bij BNR Nieuwsradio.

Volgens De Telegraaf wordt naast De Wild ook 3FM-dj Paul Rabbering onderdeel van de groep vaste Radio 2-dj’s. Rabbering is nu al te horen op Radio 2, maar presenteert ook al jaren het radioprogramma RabRadio op jongerenradiozender 3FM, waar ook veel gaat veranderen.

Giel Beelen stopt met zijn ochtendshow op 3FM en 3FM-collega Timur Perlin stopt helemaal met maken van radio. Domien Verschuuren wordt genoemd als opvolger van Beelen in de ochtend. Timur Perlin presenteert momenteel samen met 3FM-dj Rámon Verkoeijen elke werkdag Superradio.