The Next Boy/Girl Band: Destiny's Child

The Next Boy/Girl Band: Destiny's Child

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog even en de eerste liveshow van The Next Boy/Girl Band gaat beginnen. Nu komt het er echt op aan. Welke boys en welke girls gaan een ronde verder? In totaal zijn er zes boys en zes girls die maar wat graag in de nieuwe band willen komen. Maar in de eerste aflevering vallen er al meteen één boy en één girl af. De strijd is dus nog lang niet gestreden.

In deze blog staat Showbizznetwork weer stil bij een bekende girlband. De Amerikaanse girlband, Destiny's Child, heeft een roerige tijd meegemaakt. Maar in 2000 keerde de rust eindelijk terug. In de band zaten onder andere Beyoncé, Kelly en Michelle. Zij hebben tot op het laatste moment in de girlband gezeten. Sinds 2000 bracht Destiny's Child de ene hit na de andere hit uit. 

Zo werd het nummer Say My Name een grote hit. Maar ook nummers als Idependent Women, Survivor en Emotion werden allemaal hits voor de meiden. De singles zijn een goede mix tussen R&B en pop. Maar ook brachten de meiden een uptempo nummer uit.

Dit werd het nummer Bootylicious. Hierbij werd ook volop gedanst door de drie meiden. Dit is misschien wel één van de vrolijkste nummers die Destiny's Child heeft uitgebracht. Het was een vrolijk nummer met een vrolijke en vooral aanstekelijke melodie. Toch wisten de meiden daarna ook nog een vrolijk nummer uit te brengen.

Rond de kerst brachten de meiden een kerstnummer uit. Dit werd het nummer 8 Days of Christmas. Deze clip speelde zich af in een speelgoedwinkel. Al het speelgoed werd uitvoerig getest door de meiden. Dit is een kerstnummer die ieder jaar weer op de radiozenders te horen is. Vanaf 6 december zal dit nummer weer dagelijks te horen zijn.

Maar aan het einde van Destiny's Child werden onder andere Lose My Breath en Soldier nog hits voor de meiden. Daarna wilde Beyoncé een solo carrière starten. Met Destiny's Child was alles al bereikt wat er te bereiken was. De eerste solo single van Beyoncé was het nummer Crazy In Love, een duet met haar man Jay-Z. Dat was meteen hét begin van de carrière van Beyoncé.

Beyoncé is inmiddels niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Zij heeft zoveel hits op haar naam staan. Zo zijn Single Ladies, Beautiful Lair (feat Shakira), If I Were A Boy en Halo grote hits voor de zangeres. Hiermee liet Beyoncé zien dat er ook een leven is na een girlband. Zij heeft laten zien dat zij ook alleen in staat is om hits te scoren.

Maar collega zangeres Kelly wilde ook een solo carrière starten. Het werd niet zo'n groot succes als die van Beyoncé, maar toch wist Kelly verschillende hits te scoren. Zo werd haar duet met rapper Nelly, Dilemma, een grote hit. Ook maakte Kelly hits met dj David Guetta. Het nummer Commander werd een grote hit, vooral in de danswereld. Maar het nummer When Love Takes Over werd een nog grote hit voor David en Kelly.

Nu is het aan de girls om een girlband te vormen en hits te scoren. Dat moet met de zes meiden zeker gaan lukken. De zes meiden, Delany, Denise, Rony, Lois, Som en Romy maken allemaal nog kans om in de girlband terecht te komen. Na de eerste liveshow valt er één van deze meiden af. In de girlband is namelijk maar plek voor vier meiden. De meiden kunnen Destiny's Child zeker als voorbeeld zien. Deze meiden hebben veel betekend voor de muziekwereld.

De eerste liveshow van The Next Boy/Girl Band is vanavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk The Next Boy/Girl Band terug via TVblik.