The Next Boy/Girl Band: Let the battle begin

The Next Boy/Girl Band: Let the battle begin

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond stonden de boys van 4U recht tegenover de meiden van GRLBND. Als eerste mochten zij hun auditie nummer nogmaals laten horen. Vooral de boys kregen veel reactie vanuit het publiek. Zij lijken ook al een kleine voorsprong te hebben. Zij hebben een plek weten op de eisen in de Single top 100. De single Bitter Taste staat deze week namelijk op plek 94.

Daarna was het tijd om als band op te treden. De meiden stonden als eerste op het podium. Zij zongen het nummer Saks van Fleur East. Dit deed GRLBND in geheel eigen stijl. Qua zang was dit een goed optreden. De meiden straalden op het podium en ook het publiek kon dit optreden wel waarderen. Een goede opening voor deze meiden. 

Na het optreden van GRLBND stonden de boys van 4U op het podium. Zij zongen het nummer Into You van Ariana Grande. Dit werd een hele bijzondere versie. Van het originele uptempo nummer werd een vrij rustig en gevoelige versie van gemaakt. Dit nummer zouden 4U als single uit moeten brengen. Een geweldig goed optreden van de nieuwste boyband van Nederland.

Wat de boys kunnen, kunnen de meiden ook. Zij besloten om het nummer Let Me Love You van dj Snake en Justin Bieber te zingen. Net als Into You werd het een vrij rustige versie. Hierbij kon de kijker en het publiek goed naar de stemmen van de meiden luisteren. Hierbij lieten de meiden van GRLBND een compleet andere kant van zichzelf zien.

Van het rustige Into You kwamen de boys van 4U nu met een uptempo nummer. Zij zongen het nummer Turn Up The Music van Chris Brown. Het dak van de studio ging er bijna letterlijk af. Het gegil van de fans was overduidelijk te horen. De boys wisten een goed optreden neer te zetten. Even leek het er op alsof de winst als binnen was voor 4U. Een geweldig goed optreden van deze vijf boys.

Een nummer van een collega boyband kon natuurlijk niet uitblijven. Daarom zongen de boys van 4U een nummer van The Backstreet Boys. Het nummer wat 4U zong werd Larger Then Life. Dit werd weer een heel fijn optreden om naar te kijken. Alles klopte aan dit optreden, de zang, de stem én de dans alles klopte. Misschien was dit optreden wel beter dan het origineel!

Dit was meteen het laatste optreden van 4U als vijftal. Na dit optreden is het doek definitief gevallen voor Jeronimo . Hij kreeg de minste stemmen van de kijker. De jury had het laatste woord en koos voor Tiago en Jaimy boven Jaimy. Dit was een zenuwslopend moment.

4U bestaat vanaf NU uit Luca, Toon, Tiago en Jaimy.

De meiden stonden nu voor de laatste keer met zijn vijven op het podium. Zij besloten het nummer Survivor van Destiny's Child te laten horen. Helaas klonk dit niet helemaal zoals gepland. Het optreden zelf zag er wel strak uit, maar de zang viel behoorlijk tegen. Maar de dans maakte veel weer goed.

Nu werd het ook even spannend voor de meiden. De twee meiden die vrijwel direct in GRLBND zijn beland zijn Delany en Romy. Zij kregen de meeste stemmen van het publiek. Ook Som is zeker van een plek in GRLBND. Maar er is maar plek voor vier meiden en dus moet er één afvallen. Het ging uiteindelijk tussen Rony en Denise. Het voordeel was er dan ook voor Denise én Rony.

GRLBND bestaat NU uit Delany, Romy, Som, Denise en Rony.

Het is een opvallende gebeurtenis. De juryleden vonden de keuze te moeilijk en besloten om met vijf meiden door te gaan. Alle meiden hebben een plek weten te bemachtigen in GRLBND. Dit was vrij opvallend aangezien er maar ruimte was voor vier meiden. Nu lijkt het een oneerlijke strijd te gaan worden. Vijf meiden versus vier boys... of komt Jeronimo toch terug in de band?!

Nu stond 4U op het podium. Dit keer stonden de vier boys als echte boyband op het podium. Hier lieten zij hun eigen single, Bitter Taste horen. Het is wel een raar gezicht om maar vier boys te zien. Het lijkt nu bijna een oneerlijke strijd te worden. Deze talentenjacht heeft een hele rare wending gekregen. Het is zo ontzettend jammer dat Jeronimo de band moest verlaten.

De vijf meiden van GRLBND namen het podium over van 4U. Zij lieten hun single Party horen aan het publiek en de kijker. Dit optreden was wel goed maar de zang klonk niet heel erg mooi. De meiden zijn enorm blij met elkaar, maar de stemmen lijken niet heel goed bij elkaar te passen. Wie er nu daadwerkelijk gaat winnen hangt nu van de kijker af.

Het is nog even afwachten wie The Next Boy/Girl Band gaat winnen...

Bekijk alle optredens van The Next Boy/Girl Band nog eens rustig terug via TVblik.