‘Sinterklaas gaat door de schoorsteen’

‘Sinterklaas gaat door de schoorsteen’

Geschreven door Daniël Schalk

Sinterklaas gaat door de schoorsteen, dat was dinsdagavond te zien in Het Sinterklaasjournaal. De laatste dagen komt Sinterklaas op mysterieuze wijze huizen binnen. Voorheen ging hij altijd met zijn ring huizen binnen, als hij hiermee drie keer op de deur klopte gingen de deuren vanzelf open.

Nu zijn ring, die magisch is door de steen van de ‘witte wieven’, verdwenen is gaat Sinterklaas door de schoorsteen. Sinterklaasjournaal-verslaggever Jeroen Kramer was bij een echtpaar dat dinsdag precies 50 jaar getrouwd was, toen Sinterklaas ook ineens in de kamer stond keek hij heel verbaast.

Aan het einde van het verslag geeft Jeroen aan Sinterklaasjournaal-presentatrice Dieuwertje Blok in de studio door, dat hij denkt dat Sinterklaas door de schoorsteen is gegaan. Ook Dieuwertje denk dat de goedheiligman tegenwoordig door de schoorsteen gaat, nu hij geen magische ring meer heeft.

De keren dat Sinterklaas zonder ring huizen binnen kwam had hij roetvegen op zijn gezicht en dat was dinsdag ook zo. Het lijkt er dus op dat Sinterklaas door de schoorsteen gaat. De Pieten worden in tegenstelling tot Sinterklaas minder zwart, zij hebben nu namelijk allemaal een steen van de ‘witte wieven’.

Sinterklaas kreeg jaren geleden een steen uit de schat van de ‘witte wieven’. Van deze steen liet hij zijn ring maken, zo hoefde hij niet meer door de schoorsteen. Zijn Pieten moesten dat wel, waardoor zij zwart werden van het roet in de schoorsteen. Dit jaar kregen alle Pieten een magische steen.

Bekijk Het Sinterklaasjournaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal