Yuri van Gelder doet zijn verhaal in RTL Late Night

Yuri van Gelder doet zijn verhaal in RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk

Turner Yuri van Gelder is morgenavond, donderdag 3 november, te gast in RTL Late Night om te praten over het mislukken van zijn ultieme olympische droom afgelopen zomer. Eenmalig wil de turner op televisie zijn eigen verhaal doen hierover én rondom alle ontstane commotie.

Nadat Yuri twee keer eerder een olympische finale aan zijn neus voorbij zag gaan, moest het in Rio de Janeiro echt gaan gebeuren. Nadat de Lord of the Rings de finale op het onderdeel ringen bereikt had, werd hij door de NOC*NSF naar huis gestuurd wegens ‘ontoelaatbaar’ gedrag.

De turner zou de ‘normen en waarden die gelden op grove wijze’ hebben ‘overschreden’ met alcoholgebruik buiten het olympisch dorp. Humberto bespreekt met Yuri hoe diep het dal is waar hij sindsdien doorheen is gegaan. En hoe ziet de toekomst van de Nederlandse turner eruit?

Naast Yuri van Gelder ontvangt Humberto donderdag ook Marco Borsato. De zanger onthult in RTL Late Night welke internationale artiest volgend jaar de tiende editie van Symphonica in Rosso voor zijn rekening gaat nemen. Deze artiest verzorgt vervolgens ook een optreden in de uitzending.

RTL Late Night is iedere werkdag om 22:30 uur te zien op RTL4.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night