Million Dollar Island: Maud gooit Yuri voor de bus
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Maud gooit Yuri voor de bus

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Maud heeft maar 1 doel. De rijkste bewoner van Million Dollar Island blijven en nadat haar plannetje om Nouchka eruit te knikkeren schandelijk is mislukt, moet ze een andere tactiek gaan gebruiken. Met díe tactiek gaan we snel kennismaken!

Kamp ‘Bula Bula’ hijgt bij ‘Ocean’s Eleven in de nek

Nouchka heeft met haar winst in het vorige spel 110 K binnen gesleept en daarmee zit haar team “Bula Bula’ in totaal op 26 bandjes. Groot voordeel is dat ze maar met 3 bewoners zijn en dus een behoorlijke vinger in de pap krijgen.De enige manier om Maud van de troon te stoten, is om een flinke schaal met bandjes te scoren. Maar dan moet het balletje wel op iemand van ‘Bula Bula’ vallen.

Mama Moestuin organiseert het grote ‘oogstfestivalfestijn (3x woordwaarde)

Lisa, beter bekend als ‘mama moestuin’ wil alles wat rijp is plukken, snijden en voor iedereen koken, samen met Jan. Een groot vreetfestijn moet het worden en ze heeft het in haar hoofd al helemaal geregeld. Een team om te wassen, een team om te snijden, Jan om te koken en iedereen mag eten.

Romeo wil graag zijn eigen potje koken. Hij is allergisch voor wormen en ook voor een lepel die niet omgespoeld is, want dat is niet hygiënisch. Is dit dezelfde Romeo die aan de hand van de tenenkaas van zijn linker voet een soort van helderziende is?

‘Bula Bula’ en ‘Ocean’s Eleven’ maken de dienst uit tijden het roulette spel

Niemand wil uiteraard vrijwillig het eiland verlaten op dag 26, dus wordt er 2x gedraaid aan de roulette voor een volgend spel met 4 mensen.

Matthias (Bula Bula) en hoe kan het ook anders, Maud (Ocean’s Eleven) mogen ieder 2 spelers kiezen om het spel te spelen. Waar Maud eerst nog alle touwtjes in handen had, moet ze nu gaan overleggen met de grootste concurrent. Ze hebben het op elkaar gemunt.

Maud flikkert Yuri keihard voor de bus

Matthias is duidelijk. Floris en Yuri uit ‘Ocean’s Eleven’ zijn sterk en die wil hij er wel uit. Maud gaat bikkelhard de onderhandeling in. Als Matthias dát doet, dan zet zij Nouchka met 110 K om haar pols op het bord.

Ze dwingt min of meer af, dat Matthias maar moet kiezen voor Yuri, want Maud heeft meer met Floris dan met Yuri. Ze belooft dat zij dan niet zal snijden in kamp ‘Bula Bula’. Nou Yuri, zo leer je je vrienden kennen. Het lijkt me ook logisch dat je niet met een grote groep de finale kunt spelen en dat er dan wel in de groep gesneden móet worden, maar wees er eerlijk over Maud!

Beetje jammer dat Maud niet eerlijk is

Maud mag het slechte nieuws gesprek zelf gaan vertellen, maar is niet zo eerlijk dat ze vertelt dat ZIJ heeft gezegd, dat Yuri wel gekozen mag worden. Nee dát slechte nieuws mag Matthias zelf gaan brengen en Maud speelt de vermoorde onschuld.

Ook binnen kamp ‘Ocean’s Eleven’ is de individuele strijd begonnen. Maud hóudt van haar team. maar nét iets meer van zichzelf. Ze gaat dus ook duidelijk voor zichzelf en voor niemand anders. De tam tam gaat snel en het nieuws van ‘solo Maud’ heeft het dorp bereikt.

Kamp ‘Rocky’ gaat op het bord!

Rieneke en Lieke zijn de 2 bewoners van dit kamp. Met name Lieke heeft absoluut geen stress en dat is thuis wel even anders. Dus zij wil héél graag blijven. Maar beide meiden krijgen slecht nieuws van Maud, want Maud zet ze zonder pardon alle twee op het bord om te spelen! Hoppatee weg ermee zal ze gedacht hebben.

Maud probeert zich nog een beetje op de vlakte te houden in haar eigen kamp en draait wat om de hete brei heen. Maar Floris en Yuri zijn niet op hun achterhoofd gevallen, zeker niet als Maud aangeeft dat ze geen uitlating doet, over wie van de twee de klos gaat worden. Matthias neemt die taak van haar over en zegt tegen Yuri dat hij het bokje is.

Matthias liegt nog beter dan Maud!

Yuri wil weten waarom hij gekozen is en ik hoor Matthias toch écht zeggen dat hij er zooooo lang over heeft na moeten denken en dat het een moeilijke keuze was, maar dat Mattheüs, die ook op het bord staat, aangegeven heeft dat hij liever tegen Yuri speelt. WTF....hij beschermt Maud ook nog eens.

Lieke is nog láng niet klaar met dit eiland en wil blijven. Ze vindt helemaal haar rust op het eiland. Lieke is nog bijna niet in beeld geweest volgens mij, dus tijd voor een nieuwe hoofdrolspeler!

Leg de knikker stil in het midden van het plankje 

Het is wederom een balans spel maar nu met een knikker. Voor de spellen op zich hoef je tot nu toe geen hoog IQ te hebben, dus ik melk ze dan ook niet uit. Wat wél opvalt is dat het lijkt alsof Lieke een speciale tactiek heeft. Vooralsnog doet ze niets....oké een beetje aan blokken voelen en ze afwegen tegen elkaar.

De andere 3 rennen als een malle heen en weer en ik zie de planken van links naar rechts gaan en de knikker blijft maar rollen. Lieke...die doet nog steeds niets. Maar dan komt ze in actie. De rust en het ZEN gehalte op het eiland heeft haar duidelijk goed gedaan en haar techniek werkt en ze wint het spel. Lieke mag nog even verder ont-stressen en dat nu hélemaal alleen op"kamp Rocky' en volgens mij vindt ze dat helemáál niet erg. Ze barst van blijdschap uit in tranen!

Volgende week: 19 bewoners blijven achter en die vinden bakken vol gestolen eten.

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!