Spice Girls gaan verder als GEM

Spice Girls gaan verder als GEM

Geschreven door Sebastiaan Boers

Dé bekendste girlband van de jaren '90, de Spice Girls, komen weer bij elkaar. Onder de nieuwe naam GEM gaan de dames weer optreden. De allereerste single is ook al uitgelekt. Het nummer heeft de titel Song For Her gekregen. Sinds dinsdag is het nummer onder andere te beluisteren via YouTube. Inmiddels hebben al meer dan 40.000 mensen het nummer beluisterd.

Maar de Spice Girls bestonden uit vijf meiden; Mel C, Emma, Geri, Victoria en Mel B. Twee van de, inmiddels, dames zagen een comeback toch niet zitten. Zo zijn Victoria en Mel C niet bij de comeback van de Spice Girls. GEM bestaat nu uit Geri, Emma en Mel B. Wanneer de officiële videoclip van dit nummer verschijnt is nog niet bekend gemaakt. 

Het begon natuurlijk allemaal met de megahit Wannabee. In 1996 kon niemand meer om de Spice Girls heen. In één klap werden deze meiden wereld beroemd. Maar het succes kende ook een keerzijde. Na een periode van ruzie besloot Geri uit de band te stappen. Zij startte een succesvolle solocarrière. De overige vier meiden gingen vrolijk verder.

Nu komen er dus drie van de vijf dames terug. Onder de naam GEM willen Geri, Emma en Mel B hun muzikale carrière nieuw leven inblazen. Of het weer een groot succes gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. Dat zal moeten blijken in de toekomst.

Lees hier meer over de Spice Girls.

Beluister hieronder de nieuwe single van GEM - Songs For Her:

https://www.youtube.com/watch?v=BQY0FVBebDg